Κοτόπουλο με λαχανικά και φέτα

Oι σεφ αποκαλούν αυτή την συνταγή «Μεσογειακή» και δεν έχουν άδικο.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια μακαρόνια ολικής
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φετούλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 κουταλιά σούπας σάλτσα ντομάτας
  • Ρίγανη, βασιλικό ξερό
  • 1 κουταλιά μαύρες ελιές κομμένες
  • 150 γραμμάρια φέτα, κομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Παρμεζάνα για τρίψιμο

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίστε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο
  • Προσθέστε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο
  • Σε πολύ νερό βράστε τα μακαρόνια όσο χρόνο απαιτούν
  • Στο τηγάνι προσθέστε το κοτόπουλο και ροδίστε το 5 λεπτά, και περισσότερο αν χρειάζεται
  • Προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη, τον βασιλικό και χαμηλώστε τη φωτιά
  • Αφήστε να σιγοβράσει για 5 με 7 λεπτά, ανακατεύοντας κάπου κάπου
  • Προσθέστε τις ελιές
  • Το πιάτο είναι έτοιμο!
  • Σουρώστε τα μακαρόνια και προσθέστε τα στο τηγάνι
  • Τελική κίνηση η φέτα: Βάλτε την στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά
  • Μπόλικη παρμεζάνα από πάνω και φρέσκο βασιλικό αν έχετε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κοτοπουλο λαχανικά φέτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ