Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για μια επέτειο χωρις έκτροπα - iefimerida.gr

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για μια επέτειο χωρις έκτροπα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Αθήνα, καθώς περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας προκειμένου να εξασφαλίσουν την τάξη σε περίπτωση που αντιεξουσιαστές και ομάδες κουκουλοφόρων προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση εκτρόπων, η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας. Ωστόσο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη θα πρέπει να δράσουν αμέσως.

Σύμφωνα με την αστυνομία διμοιρίες των ΜΑΤ θα φρουρούν το Πολυτεχνείο, την Αμερικανική Πρεσβεία, τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά τη Βουλή όπου εκεί θα ανέβει για ακόμα μία φορά ο ατσαλένιος φράχτης.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

  • Στην Αθήνα θα αναπτυχθούν 7000 ένστολοι. Από αυτούς οι 2000, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. 30 διμοιρίες της Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης, 20 διμοιρίες της Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης.
  • Ισχυρές δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και ΔΕΛΤΑ. Εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, Κρατικής και της Τροχαίας.
  • Ανδρες της Πυροσβεστικής θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.
  • Και εισαγγελείς θα βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» σημαντικό ρόλο – ειδικά στο επίπεδο των πληροφοριών - θα παίξει η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. «Πηγές» της Κατεχάκη, αναφέρουν ότι αστυνομικοί από το 3ο Τμήμα της ΔΑΕΕΒ θα κατέβουν στο πεζοδρόμιο με σκοπό να έχουν από κοντά εικόνα των όσων γίνονται ειδικά από τα μπλοκ των σκληρών αντιεξουσιαστικών ομάδων και να συγκεντρώνουν πληροφορίες.

Για λόγους ασφαλείας η αστυνομία αποφάσισε να κλείσουν οι σταθμοί του μετρό στο Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Μέγαρο Μουσικής και έτσι οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση. Συγκεκριμένα, στις 12.00 θα κλείσει ο σταθμός Πανεπιστημίου, στις 13.00 ο σταθμός Συντάγματος ενώ στις 15.00 θα κλείσουν οι σταθμοί του Ευαγγελισμού και του Μεγάρου Μουσικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ