Νέες ταινίες: Η οικογένεια Πορτοκάλος ξαναχτυπά -Γάμος αλά ελληνικά 2 [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Νέες ταινίες: Η οικογένεια Πορτοκάλος ξαναχτυπά -Γάμος αλά ελληνικά 2 [κριτική & τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας διασκεδαστικός «Γάμος αλά Ελληνικά», «Η Ορκισμένη Παρθένα» από την Ιταλία και το αξιολάτρευτο «Χάιντι», μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας αυτή την ανοιξιάτικη εβδομάδα.

Οκτώ ταινίες θα κυκλοφορήσουν συνολικά αυτή την εβδομάδα. Εκτος απο τις παραπάνω, οι υπόλοιπες πέντε έχουν η κάθε μια τις ιδιαιτερότητές τους.

Γάμος αλά Ελληνικά 2 Ρομαντική Κωμωδία, ΗΠΑ / 2016
My Big Fat Greek Wedding

Νέες ταινίες: Η οικογένεια Πορτοκάλος ξαναχτυπά -Γάμος αλά ελληνικά 2 [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0

Σκηνοθεσία : Κερκ Τζόουνς
Παίζουν : Νία Βαρντάλος,Μαρκ Μαργολις,Τζων Στάμος, Ρίτα Ουίλσον, Τζων Κορμπέτ, Έλενα Καμπούρις, Λέινι Καζάν, Μίκαελ Κονσταντάιν.

Τρέιλερ:

Τι Συμβαίνει:
Φιλελληνική και υπεραισιόδοξη ρομαντική κωμωδία με κύριο και απόλυτο στόχο τη διασκέδαση του θεατή.
Η Νία Βαρντάλος μετά την αναπάντεχα μεγάλη εμπορική επιτυχία του πρώτου Γάμου Αλα Ελληνικά (2002), για ακόμα μια φορά (μετά 14 χρόνια!!!) πετυχαίνει να φτιάξει μια ανάλαφρη κωμωδία με αφορμή τις παραδοσιακές ελληνικές κοινωνικές επιταγές που έρχονται σε αντιπαράθεση με την σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.
Η Τούλα (Νία Βαρντάλος), η θεία Βούλα, η Γιαγιά Μαρία (Λέινι Καζάν) κι ο Παππούς (Μίκαελ Κονσταντάιν) είναι οι συμπαθητικές φιγούρες που θα χτίσουν τα κωμικά στοιχεία στην αμέριμνη ιστορία της ταινίας.
Η οικογένεια Πορτοκάλος που είναι μεγαλωμένη με τα αυστηρά ελληνικά έθιμα, γύρω από το ρεστωράν του παππού,
αντιμετωπίζει τα διάφορα προβλήματα ενωμένη και συμπαγής. Τώρα έχει ακόμα ένα. Ο παππούς πιστεύει πως για να σώσει την εληνοορθόδοξη οικογενειακή τιμή, πρέπει να παντρέψει την εγγονή του οπωσδήποτε με Έλληνα και ταυτόχρονα ο ίδιος να παντρευτεί επιτέλους την… γυναίκα του, γιαγιά Μαρία! Όλ’ αυτά θα φέρουν μεγάλη αναστάτωση στην συμπαθητική ελληνοαμερικανική κοινότητα.
Η Βαρντάλος προσπαθεί να στήσει αστείες ανεκδοτολογικές σκηνές πάνω στην αντίθεση της παραδοσιακής Ελληνικής κουλτούρας απέναντι στην αμερικάνικη ισοπεδωτική αισθητική του χρήματος και ορισμένες φορές το πετυχαίνει. Τις πιο πολλές όμως όχι! Το ηλικιωμένο δίδυμο Λέινι Καζάν και Μικαελ Κονσταντάιν κατορθώνει να κρατήσει ψηλά την τρυφερή αυτή κωμωδία ενάντια στο ανακυκλωμένο σενάριο και τη ρουτινιάρικη σκηνοθεσία του Κερκ Τζόουνς.
Η συνταγή είναι η ίδια, η γραφικότητα των χαρακτήρων ίδια, και η διασκέδαση απαράλλακτη. Για όσους δεν ζητάνε και πολλά από μια ταινία…

Ορκισμένη Παρθένα Δράμα, Ιταλία / 2015
Vergine Giurata

Νέες ταινίες: Η οικογένεια Πορτοκάλος ξαναχτυπά -Γάμος αλά ελληνικά 2 [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1


Σκηνοθεσία : Λάουρα Μπισμπούρι
Παίζουν : Άλμπα Ρορβάκερ, Φλόνια Κοντέλι, Λαρς Έιντινγκερ, Λούαν Τζάχα, Μπρούνο Σλάκου, Ίλιρε Σελάι

Τρέιλερ:

Τι Συμβαίνει:
Καταπληκτικός κινηματογραφικός πολύτιμος λίθος! Η σκηνοθέτης χωρίς ούτε μια στιγμή να πέσει στην παγίδα του μελό καταφέρνει να εικονοποιήσει το δράμα μιας νεαρής γυναίκας (Άλμπα Ρορβάκερ) που έχει απαρνηθεί τη φύση της και ψάχνει να βρει μια νέα ταυτότητα καθώς ενηλικιώνεται. Σπάνιο δυνατό δράμα εξαιρετικά δύσκολο να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη που σε αφήνει άφωνο με την απλότητα και την αποκοτιά του. Δομημένο μέσα στις πιο αυστηρές παραδόσεις της Αλβανικής επαρχίας
χτίζεται μεθοδικά χωρίς πολλά λόγια αλλά με εξαιρετικά φορτισμένες κινηματογραφικές σκηνές. Εδώ το Σινεμά έχει λόγο ύπαρξης και δεν χρησιμοποιείται για να ντύσει μια αφήγηση! Η Λάουρα Μπισμπούρι κατέχει την κινηματογραφική τέχνη με το παραπάνω καθώς χτίζει την ψυχολογική ένταση της Χάνα που προσπαθεί να βρει τον εαυτό της.
Η Χάνα Ντόντα, κορίτσι ακόμα, ξεφεύγει από το πεπρωμένο της να γίνει σύζυγος και υπηρέτρια - ένα μέλλον που επιβάλλεται σε όλες τις γυναίκες στα απομακρυσμένα χωριά της Αλβανίας.
Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του θείου της, η Χάνα δίνει όρκο αιώνιας παρθενίας για να μπορέσει να ζήσει ελεύθερα όπως οι άνδρες. Για τους χωρικούς, η Χάνα γίνεται «ορκισμένη παρθένα» και παίρνει το όνομα Μαρκ.
Ο Μαρκ θα ξεκινήσει ένα ταξίδι για να συναντήσει την αγαπημένη της αδελφή. Ταξιδεύει στην Ιταλία, διασχίζοντας τα σύνορα πολλών διαφορετικών κόσμων: αυτά που χωρίζουν την Αλβανία από την Ιταλία, το παρελθόν από το παρόν, το αρσενικό από το θηλυκό.
O Μαρκ-Χάνα θα φτάσει στην Ιταλία και θα ανακαλύψει τη καινούργια Χάνα, συναρμολογώντας και πάλι μαζί τις δύο ψυχές που έχουν ζήσει τόσα χρόνια μέσα στο σώμα του.
Η Λάουρα Μπισμπούρι όχι μόνο ξεπερνά όλες τις παγίδες που μπορεί να πέσει ένας σκηνοθέτης όταν καταπιάνεται με ένα τόσο σοβαρό και λεπτό θέμα αλλά θέτει και ερωτήματα σχετικά με τη χρήση του γυναικείου σώματος. Μένει πιστή στη λιτή αφήγηση που δεν κυνηγά να σοκάρει ή να εντυπωσιάσει αλλά ζητά να μιλήσει στην ουσία των γεγονότων με έναν τρυφερά μελαγχολικό τρόπο. Έξοχη ταινία!

Hardcore Henry

Νέες ταινίες: Η οικογένεια Πορτοκάλος ξαναχτυπά -Γάμος αλά ελληνικά 2 [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2


Σκηνοθεσία : Ίλια Ναϊσούλερ
Παίζουν : Χέιλι Μπένετ, Τιμ Ροθ, Σάρλτο Κόπλι, Ίλια
Ναϊσούλερ
Τρέιλερ

Τι Συμβαίνει:
Αν εισέρχεσθε στην τρίτη δεκαετίας της ζωής σας και σας αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια μόλις που προλαβαίνετε να δείτε την ταινία αυτή η οποία απευθύνεται αυστηρά στο ηλικιακό κοινό κάτι μεταξύ 12 με 20. Ανεξέλεγκτη βία και κλωτσοπατινάδα σε ρυθμό πολυβόλου με αιματηρές σκηνές και μαφιόζικα μαχαιρώματα συνεχώς και κατ’ εξακολούθηση κάνουν ίσως πραγματικότητα το φίλμ που αναγκάσθηκε να δει εν είδη θεραπείας ο Mάλκομ Μακντάουελ αρχηγός της συμμορίας στο προφητικό «Κουρδιστό Πορτοκάλι» πριν πενήντα χρόνια!!! Αξεπέραστος Στάνλεϋ Κούμπρικ!
Το Hardcore είναι της κατηγορίας «Χαριτωμένο Σκουπιδάκι». Πρόκειται για μια ρηχή σκηνοθετική βιρτουοζιτέ που ξεκίνησε σαν πρωτοποριακό πείραμα με ένα βίντεοκλιπ για το γκρουπ Biting Elbows. Κι αφού έγινε επιτυχία, ο σκηνοθέτης Ίλια Ναϊσούλερ το θεώρησε διαβατήριο για την μεγάλη λεωφόρο του Σινεμά. Το φιλμ ακολουθεί την ρουτινιάρικη λογική των βιντεοπαιχνιδιών τύπου «Call of Duty”. Σκότωσε, μαχαίρωσε, ξεκοίλιασε, ανατίναξε…
Ο θεατής βλέπει την δράση αποκλειστικά μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή και «συμμετέχει» μαζί του στη δράση, ακολουθώντας τον παντού και πάντα. Ο ήρωας στην υπόθεση υποτίθεται πως ψάχνει να βρει το παρελθόν του όταν κάποιος τον απαγάγει.
Ποιος την απήγαγε; Το όνομά του είναι Ακάν. Είναι ένας πανίσχυρος πολέμαρχος με μεγάλο στρατό μισθοφόρων και βλέψεις για παγκόσμια κυριαρχία. Τρέχα γύρευε!
Το φιλμ είναι για γερά νεύρα αφού η κάμερα δεν σταματά να κινείται ακανόνιστα και κατά βούλησιν ούτε για ένα δευτερόλεπτο! Ο σκηνοθέτης δίνει σημασία στη σκηνοθεσία φρικαλέων φόνων και στη ζοφερή βία σε τρόπον ώστε οι ταινίες του Ταραντίνο να φαίνονται σαν μάθημα προσευχής επαρχιακού κατηχητικού!

Χάιντι Παιδική, ΗΠΑ / 2015

Νέες ταινίες: Η οικογένεια Πορτοκάλος ξαναχτυπά -Γάμος αλά ελληνικά 2 [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3


Σκηνοθεσία : Αλέν Γκσπόνερ
Παίζουν : Ανούκ Στέφεν, Μπρούνο Γκαντζ, Πίτερ Λομάγιερ,
Ιζαμπέλ Ότμαν, Κιρίν Αγκρίπι, Καταρίνα Σούτλερ.

Τρέιλερ:

Τι Συμβαίνει:
Η πολυαγαπημένη, διάσημη ιστορία της Χάιντι, που γαλούχησε
γενιές και γενιές, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε μια γλυκιά ταινία για όλη την οικογένεια.
Η μικρή ορφανή Χάιντι περνά τις πιο χαρούμενες μέρες της ζωής της μαζί με τον εκκεντρικό παππού της, αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο στη μικρή τους καλύβα ψηλά στο βουνό. Μαζί με τον φίλο της, Πέτερ, φροντίζουν τις κατσίκες του παππού της και απολαμβάνουν την ελευθερία που τους προσφέρει η φύση.
Όμως, η ξέγνοιαστη αυτή εποχή φτάνει στο τέλος της, όταν η θεία της Χάιντι την παίρνει στη Φρανκφούρτη για να ζήσει στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας. Υπό την ασφυκτική επιτήρηση της αυστηρής νταντάς του σπιτιού, η Χάιντι γίνεται φίλη με την κόρη της οικογένειας, Κλάρα, μαθαίνοντας ταυτόχρονα να διαβάζει και να γράφει. Σύντομα η λαχτάρα της Χάιντι για το βουνό και τον πολυαγαπημένο της παππού μεγαλώνει.
Η εμπνευσμένη από την ανεξάντλητη φαντασία της Γιοχάνα Σπίρι ιστορία, με πρωταγωνιστές τη νεαρή Ανούκ Στέφεν και τον πολυβραβευμένο, διεθνούς βεληνεκούς σταρ, Μπρούνο Γκανζ είναι ζεστή και συγκινητική, με μια μοναδική άποψη της πιο ανέμελης περιόδου στη ζωή κάθε ανθρώπου - της παιδικής ηλικίας. Γιατί πως αλλιώς μπορεί κανείς να γνωρίσει καλύτερα τη ζωή αν όχι μέσα από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπέτειες μιας εκπληκτικής, ασυνήθιστης ηρωίδας;

Somnia Τρόμου ΗΠΑ / 2015

Beforeiwake

Νέες ταινίες: Η οικογένεια Πορτοκάλος ξαναχτυπά -Γάμος αλά ελληνικά 2 [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 4

Σκηνοθεσία : Μάικ Φλάναγκαν
Παίζουν : Κέιτ Μπόσγουορθ, Άναμπελ Γκις, Τόμας Τζέιν, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Ντας Μίχοκ

Τρέιλερ:

Τι Συμβαίνει:
Η Τζέσι (Κέιτ Μπόσγουορθ) και ο Μαρκ (Τόμας Τζέιν) αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα 8χρονο παιδί, τον Κόντι. Χωρίς να το γνωρίζουν, ο Κόντι (Τζέισον Τρέμπλεϊ) φοβάται να πέσει για ύπνο. Στην αρχή υποθέτουν πως ο φόβος του είναι ψυχολογικός, και προέρχεται από το ασταθές περιβάλλον των προηγούμενων οικογενειών με τις οποίες διέμενε. Σύντομα όμως θα ανακαλύψουν την πραγματική αιτία: τα όνειρα του Κόντι γίνονται πραγματικότητα,
ενόσω ο ίδιος κοιμάται. Τη μια στιγμή βλέπουν την εντυπωσιακή φαντασία των ονείρων του να γίνεται πράξη και την επόμενη την τρομακτική φύση των εφιαλτών του. Για να σώσουν την νέα τους οικογένεια, το ζευγάρι θα ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από τους εφιάλτες του Κόντι.
Το υπερφυσικό θρίλερ «Somnia» σκηνοθετεί ο Μάικ Φλάναγκαν, σκηνοθέτης των ταινιών «Ocullus» and «Absentia», αγαπημένων των horror fest ανά τον κόσμο. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κέιτ Μπόσγουορθ, Άναμπελ Γκις και ο Τζέισον Τρέμπλεϊ που εντυπωσίασε φέτος με την ερμηνεία του στην ταινία, «Το Δωμάτιο».

Aλίας Μαρία Δράμα, Κολομβία / 2015

Νέες ταινίες: Η οικογένεια Πορτοκάλος ξαναχτυπά -Γάμος αλά ελληνικά 2 [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 5


Σκηνοθεσία : Χοσέ Λουίς Ρουχέλες
Παίζουν : Κάρεν Τόρες, Ερίκ Ρουίζ, Άντερσον Γκόμεζ, Κάρλος Κλαβίχο, Λόλα Λάγος
Τρέιλερ:

Τι Συμβαίνει:
Φεστιβαλικό σκουπιδάκι από νεοσό της σκηνοθεσίας. Η ρεαλιστική κινηματογραφική αγχώδης περιγραφή, θέλει υπομονή και προδέρμ για να περάσει η ώρα. Η υγρασία της ζούγκλας και το άγχος φτάνουν μέχρι τη πέμπτη σειρά των καθισμάτων …
Η Μαρία, μία 13χρονη αντάρτισσα, πρέπει να μεταφέρει το νεογέννητο παιδί του διοικητή της στην ασφάλεια μιας γειτονικής πόλης, περνώντας μέσα από πυκνή ζούγκλα, κι ενώ γύρω τους μαίνονται οι βίαιες διαμάχες ανάμεσα στους αντάρτες και στις στρατιωτικές δυνάμεις. Όμως κανείς δεν γνωρίζει το μυστικό που κρύβει η ίδια: η Μαρία είναι κι αυτή έγκυος και η τεκνοποιία είναι κάτι απαγορευμένο για τους αντάρτες. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, το μυστικό της αποκαλύπτεται και εκείνη το σκάει προκειμένου να μην εξαναγκαστεί σε έκτρωση.
Το φιλμ είναι γυρισμένο με μια νεορεαλιστική ματιά, και με ερασιτέχνες ηθοποιούς οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις.
Αδέξιες και φτωχά κινηματογραφημένες σκηνές δεν εξισοροπούν τις καλές προθέσεις του σκηνοθέτη που με ειλικρίνεια και κάποιο
συμπαθητικό στιλιζάρισμα, προσπαθεί να αφηγηθεί ρεαλιστικά την ιστορία του. Μια ιστορία μάλλον ρηχή και ήσσονος σημασίας με ηθοποιούς που δεν στέκουν στο ύψος των περιστάσεων ενώ τα επεισόδια είναι σχετικά προβλέψιμα.
Η ταινία παίχθηκε στο “Ένα Κάποιο Βλέμμα” του Φεστιβαλ Καννών το 2015.

Ludlow Nτοκιμαντέρ

Νέες ταινίες: Η οικογένεια Πορτοκάλος ξαναχτυπά -Γάμος αλά ελληνικά 2 [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 6


Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Βαρδαρός

Τρέιλερ

Τι Συμβαινει:
Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία Ελλήνων μεταναστών που κατέληξαν στο μακρινό Κολοράντο, στις αρχές του περασμένου αιώνα, να δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στα ορυχεία του Ροκφέλερ και του συναφιού του και που μαζί με χιλιάδες μετανάστες από άλλες χώρες ξεσηκώθηκαν παίρνοντας τα όπλα για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και το δίκιο τους.
Οι Έλληνες ανθρακωρύχοι, ξεριζωμένοι από τον τόπο τους από την σκληρή πραγματικότητα μιας χρεωκοπημένης Ελλάδας και με τις ψεύτικες υποσχέσεις των δουλεμπόρων της εποχής, είχαν καταλήξει στο μακρινό Κολοράντο να δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στα ορυχεία του Ροκφέλερ και του συναφιού του. Οι εταιρείες είχαν στη δούλεψή τους ιδιωτικούς στρατούς από εγκληματικά στοιχεία και τον πολιτειακό στρατό (εθνοφρουρά ή πολιτοφυλακή) που είχε σαν μοναδικό καθήκον την καταστολή απεργιών. Η Ένωση Ανθρακωρύχων είχε μόνο τους απεργούς. Η βία που από την αρχή χαρακτήρισε αυτή την ταξική αναμέτρηση, κορυφώθηκε με τη Σφαγή του Λάντλοου στις 20 Απρίλιου του 14 – τη δολοφονία 20 γυναικόπαιδων και την εν ψυχρώ εκτέλεση από την εθνοφρουρά τριών συνδικαλιστών μεταξύ των οποίων και ο Κρητικός Λούης Τίκας, ηγέτης των Ελλήνων απεργών .
Παρά τα εκατομμύρια του Ροκφέλερ στα μέσα ενημέρωσης για να σβηστεί η μνήμη του, τα ίχνη του αγώνα στο Λάντλοου παραμένουν ορατά σε ντοκουμέντα της εποχής - εφημερίδες, φωτογραφίες, έντυπα, σε μαρτυρίες των απεργών, στην έρευνα
των ιστορικών και στην προφορική παράδοση των κατοίκων της περιοχής.
Από αυτές τις δυσεύρετες αλλά πλούσιες πηγές o σκηνοθέτης Λεωνίδας Βαρδαρός και η ομάδα του έφτιαξαν ένα ζωντανό και ενημερωτικό ντοκιμαντέρ, που κρατά το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το Ηφαίστειο
Volcano

Νέες ταινίες: Η οικογένεια Πορτοκάλος ξαναχτυπά -Γάμος αλά ελληνικά 2 [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 7


Σκηνοθεσία : Χάιρο Μπουσταμάντε
Παίζουν : Μαρία Μερσέντες Κορόι Μαρία Τελόν Μανουέ Αντούν.
Τρέιλερ:

H 17χρονη Μαρία ζει στους πρόποδες ενός ενεργού ηφαιστείου στη Γουατεμάλα. Ο γάμος της είναι προκαθορισμένος. Η Μαρία πάντα ονειρευόταν να δει την πόλη, αλλά η ιθαγένεια της δε της το επιτρέπει. Αποπλανεί έναν άντρα που θέλει να αποδράσει στις ΗΠΑ. Όταν ο άντρας αυτός την αφήνει πίσω, θα ανακαλύψει το μαγικό αυτό τόπο από την αρχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σινεμά πρεμιέρες Νία Βαρντάλος Χάιντι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ