Εφοδος στα γραφεία της UEFA για το σκάνδαλο Panama Papers μετά την εμπλοκή Ινφαντίνο - iefimerida.gr

Εφοδος στα γραφεία της UEFA για το σκάνδαλο Panama Papers μετά την εμπλοκή Ινφαντίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιφνιδιαστική έρευνα της ελβετικής Αστυνομίας στα γραφεία της UEFA λόγω της εμπλοκής του Τζιάνι Ινφαντίνο στο σκάνδαλο Panama Papers.

Η εμπλοκή του Τζιάνι Ινφαντίνο αφορά τα Panama Papers για παρατυπίες σε πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Νέες «σκιές» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και τους αξιωματούχους του ρίχνει δημοσίευμα του «Guardian».

Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα, στο μεγάλο σκάνδαλο που προέκυψε με τα «Panama Papers» είναι αναμειγμένος και ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έγγραφα από την περιβόητη εταιρεία «Mossack Fonseca» εγείρουν ερωτηματικά για τον ρόλο που έπαιξε ο νέος πρόεδρος της FIFA σε συμφωνίες που είχαν υπογραφεί επί των ημερών του ως γενικός γραμματέας της UEFA.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορά γίνεται σε συμβόλαια της περιόδου 2003-2006, μέσω των οποίων πουλήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διοργανώσεων της ομοσπονδίας στη Νότια Αμερική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2006 η UEFA πούλησε τα δικαιώματα σε μια εταιρία από την Αργεντινή με την επωνυμία «Cross Trading» και εκείνη στη συνέχεια τα πούλησε σε μια άλλη («Teleamazonas») με περίπου τριπλάσιο ή τετραπλάσιο αντίτιμο.

Η «Cross Trading» είναι θυγατρική της εταιρείας «Full Play», ο ιδιοκτήτης της οποίας, Ούγκο Γίνκις συνελήφθη την περασμένη χρονιά για δωροδοκίες και εκβιασμούς προκειμένου να αποκτά τηλεοπτικά δικαιώματα.

Δεδομένου λοιπόν του ρόλου ως διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της UEFA, ο Ινφαντίνο είχε υπογράψει τα συγκεκριμένα συμβόλαια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ UEFA γραφεία ινφαντινο Panama Papers
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ