Λεπτή τάρτα με ντομάτες και πέστο

Δεν είναι ακόμη η εποχή της ντομάτας, γίνονται όμως κάποιες καλές προσπάθειες στην βιολογική καλλιέργεια. Ψημένες σε τάρτα, είναι ίσως το καλύτερο πιάτο.


Υλικά για 4 άτομα

  • Ζύμη πραγματική, χωριάτικη
  • 4 μέτριες ντομάτες, ώριμες
  • 2 κουταλιές σούπας πουρέ ντομάτας (δείτε πώς γίνεται)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μερικές μαύρες ελιές
  • 4 κουταλιές γλυκού πέστο ποιοτικό
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • Παρμεζάνα για να κόψουμε σε φλούδες
  • Μερικά φύλλα ρόκας
  • Ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Απλώστε τη ζύμη σε χαρτί ψησίματος και βάλτε την σε ταψάκι
  • Τσιμπήστε την με ένα πηρούνι
  • Σε κατσαρολάκι φτιάξτε μια σάλτσα με το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τις ντομάτες
  • Προσθέστε κομματάκια από ελιές, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
  • Αφήστε το να στίψει καλά, να γίνει σαν πουρές
  • Οταν είναι έτοιμο τοποθετήστε το πάνω από τη ζύμη
  • Κόψτε τις ντομάτες σε χοντρές ροδέλες και βάλτε τις από πάνω
  • Απλώστε το πέστο πάνω στις ντομάτες
  • Ρίξτε ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  • Ψήστε στον φούρνο για 20 λεπτά
  • Οταν είναι έτοιμη, βάλτε φλούδες παρμεζάνας και ρόκα από πάνω
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή λεπτή τάρτα ντομάτες πέστο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ