Συρία: Ισλαμιστές κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος [εικόνα& βίντεο] - iefimerida.gr

Συρία: Ισλαμιστές κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος [εικόνα& βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολεμικό αεροσκάφος κατερρίφθη σήμερα από ισλαμιστές αντάρτες σε περιοχή νοτίως της πόλης του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, όπου αντάρτες πολεμούν τις κυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζονται από συμμαχικές πολιτοφυλακές, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πυκνός καπνός ήταν ορατός καθώς το αεροσκάφος έπιασε φωτιά πριν καταπέσει στο υψίπεδο Ταλάτ αλ-Ις, όπου αντάρτες με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα αποτελούν στόχο σφοδρών συριακών και ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών, αφότου κατέλαβαν αυτή την περιοχή αυτή την εβδομάδα.

Ο πιλότος του πολεμικου αεροσκάφους κρατείται αιχμάλωτος, σύμφωνα με πηγή των σύρων ανταρτών από την τοποθεσία αυτή όπου αντάρτες πολεμούν τις κυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζονται από συμμαχικές πολιτοφυλακές.

Συρία: Ισλαμιστές κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος [εικόνα& βίντεο] | iefimerida.gr 0

Στην εικόνα που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο φέρεται να είναι ο αιχμωτος πιλότος

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι μαχητές αυτοί "είναι κατά τα φαινόμενα τζιχαντιστές της οργάνωσης Μέτωπο Αλ-Νόσρα", της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, οι οποίοι κατέλαβαν την περιοχή του υψιπέδου Ταλάτ αλ-Ις, αφού εξεδίωξαν τον στρατό από εκεί την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη του δεν πραγματοποίησαν σήμερα καμία αποστολή κοντά στο Χαλέπι, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο.

Ο συριακός στρατός επιβεβαίωσε ότι το πολεμικό αεροσκάφος που κατερρίφθη του ανήκει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ