Ως την άκρη της κλωστής - Μια μουσική παράσταση για τον έρωτα και τη ζωγραφική στο Αθηναΐς [εικόνες] - iefimerida.gr

Ως την άκρη της κλωστής - Μια μουσική παράσταση για τον έρωτα και τη ζωγραφική στο Αθηναΐς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μουσική και εικαστική κολεκτίβα «Πλέγμα» και η θεατρική ομάδα «Ιδέα» παρουσιάζουν μια πολυσυλλεκτική μουσικοθεατρική παράσταση. «Ως την άκρη της κλωστής», στις 8, 9, 15, 16 Απριλίου στον Πολυχώρο Αθηναΐς.

Η θεατρική ομάδα «Ιδέα», που την αποτελούν οι νέοι ηθοποιοί, Γιώργος Κισσανδράκης και Νάντια Μαργαρίτη και ο ηθοποποιός, τραγουδοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Γάκης, μαζί με την κολεκτίβα μουσικών και εικαστικών με την ονομασία «Πλέγμα» αφηγούνται από τη θεατρική σκηνή του πολυχώρου Αθηναΐς την ιστορία ενός ξεχωριστού ζωγράφου.
Ζωντανεύουν επί σκηνής τις αναμνήσεις του, σημάδια ανεξίτηλα από την παιδική του ηλικία και την απεγνωσμένη ανάγκη του να δει το πρόσωπο της Ελευθερίας - της γυναίκας που συναντά μονάχα στα όνειρά του. Η παράσταση πέρα από τη μουσική χρησιμοποιεί και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου που διακρίνουν την ομάδα «Ιδέα» - είναι η ίδια που παρουσιάζει και φέτος το πολύ πετυχημένο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο».

Η βραβευμένη στο εξωτερικό θεατρική ομάδα «Ιδέα» αποτελείται από τον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μπουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή. Την καλλιτεχνική (μουσική & εικαστική) κολεκτίβα «Πλέγμα» αποτελούν οι Κώστας Γάκης, Αμαλία Θεωδοροπούλου, Παντελής Κυραμαργιός, Ευα Λαύκα, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Θανάσης Φωτεινιάς.

Ως την άκρη της κλωστής - Μια μουσική παράσταση για τον έρωτα και τη ζωγραφική στο Αθηναΐς [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η υπόθεση: Ο Παύλος είναι ζωγράφος. Ζει με τη φαντασία του σε ένα σουρεαλιστικό σύμπαν, στο σύμπαν των ίδιων των δημιουργημάτων του και μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα σε δύο πραγματικότητες, την πραγματικότητα των ονείρων του και αυτή που του επιβάλλει η ίδια η ζωή. Προσπαθεί σχεδόν εμμονικά να ακολουθήσει το νήμα της κλωστής που θα τον κρατήσει ζωντανό και που η άλλη άκρη του καταλήγει στον έρωτα.

Ως την άκρη της κλωστής - Μια μουσική παράσταση για τον έρωτα και τη ζωγραφική στο Αθηναΐς [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Παντελή Κυραμαργιού το οποίο αυτόν τον μήνα κυκλοφορεί μαζί με το πρώτο ολοκληρωμένο album της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Πλέγμα από την Panik Platinum Records και τον εκδοτικό οίκο Εναστρον.

Κείμενο-Μουσική: Παντελής Κυραμαργιός. Σκηνοθεσία: Ομάδα «Ιδέα» (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μπουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) σε συνεργασία με τον Γιώργο Κισσανδράκη και τη Νάντια Μαργαρίτη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κισσανδράκης, Νάντια Μαργαρίτη.
Μουσικοί: Εύα Λαύκα (τραγούδι), Παντελής Κυραμαργιός (Πιάνο), Νικόλας Μαύρος (έγχορδα), Νίκος Σταδιάτης (ακορντεόν), Ιούλιος Κουτσογεωργίου (μπάσο), Αλέξανδρος Κούρος (κρουστά), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρα).

Ως την άκρη της κλωστής - Μια μουσική παράσταση για τον έρωτα και τη ζωγραφική στο Αθηναΐς [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η παράσταση
«Ως την άκρη της κλωστής»
Πολυχώρος Αθηναΐς: Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ. 210 3480080
Παίζεται: Παρασκευή και Σάββατο 8, 9, 15, 16 Απριλίου
Ωρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθηναΐδα Βοτανικός Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ