Δίνει 400 δολάρια το μήνα για να ζει σε ένα κουτί -Στο σαλόνι ενός φίλου του [εικόνες]

Με τα ενοίκια στο Σαν Φρανσίσκο να έχουν κυριολεκτικά εκτιναχθεί στα ύψη το όνειρο του εικονογράφου Πίτερ Μπέρκοβιτς να ζήσει και να δουλέψει στην πόλη των ονείρων του, λίγο έφτασε να μη πραγματοποιηθεί.

Μη μπορώντας να ανταποκριθεί στο υψηλό κόστος διαβίωσης, αφού ένα απλό δυάρι κοστίζει 3.460 δολάρια το μήνα, ο 25χρονος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έγινε εφευρετικός.


«Ήμουν πολύ αισιόδοξος αρχικά όταν πίστευα ότι θα μπορούσα να βρω ένα μέρος που δεν θα κοστίζει μια περιουσία, δήλωσε στο Business Insider. «Δεν άργησα όμως γρήγορα να συνειδητοποιήσω ότι αυτό δεν ήταν εφικτό».


Αγόρασε λοιπόν ξύλινες σανίδες που κόστισαν 1.300 δολάρια και κατασκεύασε ένα κουτί -ή όπως το αποκαλεί εκείνος ένα «pod»- και το τοποθέτησε στο σαλόνι ενός φίλου του πληρώνοντας ενοίκιο 400 δολάρια το μήνα.

«Ναι, το να ζει κανείς σε ένα κουτί είναι ανόητο», έγραψε ο Berkowitz σε ένα blog, προσθέτοντας ότι οι υψηλές τιμές των ενοικίων στο Σαν Φρανσίσκο τον ώθησαν να βρει αυτή τη λύση. Όπως εξήγησε όμως μιλώντας στο Business Insider πρόκειται για ένα ζεστό χώρο που δεν τον περιορίζει πια.


Όπως αναφέρει σε ένα blog «το κουτί αποτελεί έναν ελκυστικό τρόπο για να προσθέσεις ένα έξτρα δωμάτιο στο διαμέρισμα σου». «Πολλοί θα μπορούσα να βγάλουν έξτρα χρήματα από υπενοικίαση προσφέροντας παράλληλα μια οικονομική λύση σε αυτούς που ψάχνουν για φθηνή στέγαση, ή σε αυτούς που απλά θέλουν να φιλοξενήσουν κόσμο στο σπίτι τους αλλά θέλουν να κρατήσουν και την ιδιωτικότητα τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δωμάτιο κουτί Σαν Φρανσίσκο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ