Daphne and the Fuzz – Το ελληνικό vintage pop συγκρότημα που σχηματίστηκε στο ωδείο [βίντεο] - iefimerida.gr

Daphne and the Fuzz – Το ελληνικό vintage pop συγκρότημα που σχηματίστηκε στο ωδείο [βίντεο]

Ιδρύθηκαν το 2012 και παίζουν ένα ενδιαφέρον μείγμα ροκ, indie και ποπ. Με αφορμή το πρώτο άλμπουμ τους θα εμφανιστούν ένα βράδυ στο SIX DOGS.

Οι Daphne and the Fuzz γνωρίζονταν από το ωδείο και κάποια στιγμή, το καλοκαίρι του 2012 αποφάσισαν να δουλέψουν όλοι μαζί τα κομμάτια που μέχρι τότε έγραφε μόνη της η Δάφνη Λάζου στο πιάνο. Το πρώτο σινγκλ του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 2013 και είχε τίτλο Doop Doop. Αμέσως, χάρη στον ενδιαφέροντα ήχο, άρχισε να παίζεται πολύ από το ραδιόφωνο.

 Daphne and the Fuzz – Το ελληνικό vintage pop συγκρότημα που σχηματίστηκε στο ωδείο [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Κάπως έτσι άρχισε να σκιαγραφείται η πορεία αυτού το παράξενου γκρουπ – με πολλά live (Gazarte, Ziria Festival, Six Dogs, K44, Αλάβαστρον κ.α.), πολύ ραδιόφωνο αλλά και μια σόλο εμφάνιση της Δάφνης στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, όπου άνοιξε τη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια.

 Daphne and the Fuzz – Το ελληνικό vintage pop συγκρότημα που σχηματίστηκε στο ωδείο [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Τον Δεκέμβριο του 2013 η δισκογραφική Inner Ear συμπεριέλαβε το Doop Doop στην επετειακή συλλογή Inn Pop για τις 100 κυκλοφορίες της και το 2014 το γκορυπ κυκλοφόρησε το F.M.R., το δεύτερο σινγκλ του - ένα κομμάτι που εμπνεύστηκε η Δάφνη από το Παρίσι όπου έμεινε για 5 μήνες με το πρόγραμμα Erasmus.

 Daphne and the Fuzz – Το ελληνικό vintage pop συγκρότημα που σχηματίστηκε στο ωδείο [βίντεο] | iefimerida.gr 2

Το 2015, τελικά οι Daphne and the Fuzz κυκλοφόρησαν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους από την Inner Ear, το οποίο φέρει το όνομα του συγκροτήματος. Τα δέκα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν μεταξύ 2011 και 2015 και είναι χαρακτηριστικά της ιδιότυπης μουσικής του γκρουπ. Vintage pop μελωδίες που κινούνται προς τη soul και τα blues, επιρροές από το Abbey Road των Beatles, groovy μπασογραμμές και ονειρικές mellotron ενορχηστρώσεις, συνοδεύονται από στίχους που διηγούνται ιστορίες για τον έρωτα, την ενηλικίωση, τις προσδοκίες και τα μεγάλα όνειρα. Και βέβαια σε όλα αυτά προστίθεται η χαρακτηριστική φωνή της Δάφνης Λάζου αλλά και η χρήση μπομπινόφωνου που δίνει μια μεταμοντέρνα χροιά στον εντελώς σύγχρονο ήχο.

Το cd
Daphne and the Fuzz
Κυκλοφορεί από την Inner Ear

To live
Daphne and the Fuzz
SIX DOGS: Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα, τηλ. 210 3210510
Ημέρα: Τετάρτη 6 Απριλίου
Ωρα: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συναυλία Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ