Θα μου επιτρέψετε τώρα, για κάποιο διάστημα, να σας προτείνω κάποιες ελαφριές συνταγές. Θα σας προετοιμάσω κάπως για το καλοκαίρι που έρχεται!
Υλικά
- 500 γραμμάρια μπρόκολο
- 120 γραμμάρια τυρί απαλό, τύπου έμμενταλ
- 100 γραμμάρια ζαμπόν ποιοτικό
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς
- Κόψτε το ζαμπόν σε κομματάκια
- Κόψτε και το τυρί σε κομματάκια
- Σε καυτό και αλατισμένο νερό βράστε το μπρόκολο για 15 λεπτά
- Σουρώστε τα καλά και τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι
- Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα
- Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε καλά
- Ρίξτε στο ταψάκι αυτό το μείγμα
- Στη συνέχεια ρίξτε στο ταψάκι το ζαμπόν και το τυρί
- Ψήστε στον φούρνο για 20 λεπτά
- Είναι υπέροχη η τάρτα μας ζεστή, αλλά και κρύα ή ξαναζεσταμένη
Μπορείτε αντί για τάρτα να το κάνετε σε μορφή κέηκ. Κόβετε ένα κομματάκι για το γραφείο, τέλειο μεσημεριανό!