Τάρτα με μπρόκολο και ζαμπόν, χωρίς ζύμη

Θα μου επιτρέψετε τώρα, για κάποιο διάστημα, να σας προτείνω κάποιες ελαφριές συνταγές. Θα σας προετοιμάσω κάπως για το καλοκαίρι που έρχεται!

Υλικά

  • 500 γραμμάρια μπρόκολο
  • 120 γραμμάρια τυρί απαλό, τύπου έμμενταλ
  • 100 γραμμάρια ζαμπόν ποιοτικό 
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς
  • Κόψτε το ζαμπόν σε κομματάκια
  • Κόψτε και το τυρί σε κομματάκια
  • Σε καυτό και αλατισμένο νερό βράστε το μπρόκολο για 15 λεπτά
  • Σουρώστε τα καλά και τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι
  • Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα
  • Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε καλά
  • Ρίξτε στο ταψάκι αυτό το μείγμα
  • Στη συνέχεια ρίξτε στο ταψάκι το ζαμπόν και το τυρί
  • Ψήστε στον φούρνο για 20 λεπτά
  • Είναι υπέροχη η τάρτα μας ζεστή, αλλά και κρύα ή ξαναζεσταμένη 

Μπορείτε αντί για τάρτα να το κάνετε σε μορφή κέηκ. Κόβετε ένα κομματάκι για το γραφείο, τέλειο μεσημεριανό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τάρτα μπρόκολο τυρί ζαμπόν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ