Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ από το νεανικό μουσικό σύνολο Tettix [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ από το νεανικό μουσικό σύνολο Tettix [εικόνες]

Η όπερα δημιουργήθηκε από τα παιδιά και θα παρουσιαστεί στο μεγαλύτερο Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσικής Εκπαίδευσης στη Γλασκόβη. Τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ηχογράφησης και ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης στην Πλάκα.

Η όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, που δημιούργησαν από το μηδέν παιδιά και νέοι από το μουσικό σύνολο Tettix και η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 1.400 έργα από ολόκληρο τον κόσμο, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 32ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσικής Εκπαίδευσης (της I.S.M.E.), στη Σκωτία, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης, στην Πλάκα, τα Σάββατα 2, 9, 16 και 23 Απριλίου και ώρα 15.00, το μεσημέρι.

 Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ από το νεανικό μουσικό σύνολο Tettix [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στην ομάδα Tettix συμμετέχουν σπουδαστές μουσικής, διαφορετικών ηλικιών και επιπέδων σπουδών, χωρίς να διαχωρίζονται σε ταλαντούχους ή μη. Τα παιδιά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζω τη μουσική, φτιάχνω τη δική μου όπερα!», το οποίο διδάσκει η μουσικοπαιδαγωγός Τέτη Αϊβατζίδου, στο Ωδείο Ριζοπούλου, στο Ν. Ηράκλειο, διασκεύασαν το έργο σε όπερα, παντρεύοντας τον ρυθμό της μουσικής με τον ρυθμό του λόγου.

 Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ από το νεανικό μουσικό σύνολο Tettix [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ο Γάλλος συγγραφέας του Μικρού Πρίγκιπα, Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Χάθηκε με το αεροπλάνο του στα ανοιχτά της Κορσικής το 1944, σε πτήση αναχαίτησης των γερμανικών καταδιωκτικών

Ο Μικρός Πρίγκηπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ από το μουσικό σύνολο Tettix στο θέατρο Τέχνης [εικόνες]Δημιούργησαν το libreto, συνέθεσαν τις δικές τους πρωτότυπες μελωδίες και τώρα παρουσιάζουν το έργο τους ως ηθοποιοί, χορωδοί και μονωδοί-τραγουδιστές. Την ενορχήστρωση για το οργανικό σύνολο και την εναρμόνιση για την χορωδία, ανέλαβε μαθητής του Τμήματος Ανώτερων Θεωρητικών του Ωδείου, Γιώργος Συνοδινός. Το πενταμελές οργανικό σύνολο αποτελείται από βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο, κανονάκι και φλάουτο.

 Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ από το νεανικό μουσικό σύνολο Tettix [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η παράσταση έχει διπλή διανομή στους ρόλους, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν εμπειρία στη σκηνή, Παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα ελληνικά και στα αγγλικά.

«Ο Μικρός Πρίγκηπας» είναι μια ολοκληρωμένη παραγωγή όπερας, αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας, σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί μια αμιγώς μη κερδοσκοπική δράση, την οποία υποστηρίζουν οι δάσκαλοι των παιδιών, οι ίδιοι οι σπουδαστές αλλά και οι γονείς τους.
Η όπερα θα είναι η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα στο 32ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσικής Εκπαίδευσης στη Γλασκώβη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο μουσικής εκπαίδευσης.

 Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ από το νεανικό μουσικό σύνολο Tettix [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Έτσι, τα έσοδα από τις παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης θα αξιοποιηθούν με αποκλειστικό στόχο να υποστηρίξουν τη συμμετοχή των παιδιών στο συνέδριο. Επίσης, τις ημέρες των παραστάσεων, όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να προ-αγοράσει το CD της όπερας Ο Μικρός Πρίγκηπας, το οποίο τα παιδιά ηχογραφούν αυτές τις ημέρες στο studio και θα κυκλοφορήσει στα τέλη Μαΐου.

 Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ από το νεανικό μουσικό σύνολο Tettix [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Το μουσικό σύνολο «Tettix» έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα τρεις επιτυχημένες παραστάσεις όπερας: «Η πριγκίπισσα Δυσκολούλα» (2008), «Πετρόσουπα» (2012) -η οποία μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME) και έχει ηχογραφηθεί σε CD, και την όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας» (2015), η οποία επίσης βρίσκεται στο στάδιο της ηχογράφησης.

 Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ από το νεανικό μουσικό σύνολο Tettix [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Ιδέα - Μουσική διδασκαλία - Παραγωγή: Τέτη Αϊβατζίδου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης
Λιμπρέτο - μουσική: Tettix music group
Εναρμόνιση, ενορχήστρωση: Γιώργος Συνοδινός (Σπουδαστής τμήματος Ανώτερων Θεωρητικών)
Σκηνικά: Σπύρος Κακάβας, Eλένη Κλωνιζάκη
Μετάφραση Libreto: Νατάσσα Μάντεση

Οργανικό σύνολο: Αθηνά Κουκή (κανονάκι), Καλή Μπάλδου (φλάουτο), Σίση Μπαρακάρη (τσέλο), Χριστίνα Στεφάνου (βιολί), Δημήτρης Χρυσικός (πιάνο).

 Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ από το νεανικό μουσικό σύνολο Tettix [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Η όπερα
Ο Μικρός Πρίγκιπας, από τον ομάδα Tettix
Θέατρο Τέχνης: Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ. 210 3222464, 210 3236732
Παίζεται: Σάββατα 2, 9, 16 και 23 Απριλίου, ώρα 15.00 το μεσημέρι
Διαρκεί: 60 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ και 8 ευρώ (ομαδικό για 10 άτομα & άνω)
Πληροφορίες για την ομάδα Tettix: τηλ. 210 2759715, 210 2759745

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ όπερα Γαλλία Γλασκόβη Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ