Ενα ολοήμερο δωρεάν φεστιβάλ για νέους – Devised theater, εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενα ολοήμερο δωρεάν φεστιβάλ για νέους – Devised theater, εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας [εικόνες]

Στις 10 Απριλίου, στον πολυχώρο Cartel θα παρουσιαστούν, 2 θεατρικές παραστάσεις, 2 θεατρικά καλλιτεχνικά εργαστήρια και 1 έκθεση φωτογραφίας. Συμμετέχουν 4 θεατρικές ομάδες.

Το Υou.Th.i Festival είναι ένα φεστιβάλ για τους νέους, το θέατρο, την ελεύθερη έκφραση, τη δημιουργική αξιοποίηση της διαφορετικότητας και φυσικά, της συνεργασίας.

Ενα ολοήμερο δωρεάν φεστιβάλ για νέους – Devised theater, εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ερασιτέχνες, έφηβοι ηθοποιοί συνεργάζονται με ερασιτέχνες, μετανάστες, ενήλικες ηθοποιούς που ζουν και δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και δημιουργούν όλοι μαζί δύο πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις, βασισμένες στο θέατρο της επινόησης, ή όπως είναι πολύ της μόδας να το λέμε τελευταία, devised theater.

Ενα ολοήμερο δωρεάν φεστιβάλ για νέους – Devised theater, εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τι είναι το devised theater;
Μία παράσταση, η οποία δεν βασίζεται σε συγκεκριμένο θεατρικό έργο και στην οποία δεν συμμετέχουν απαραίτητα επαγγελματίες. Προαποφασίζεται η κεντρική ιδέα του θέματος, μαζεύεται μία ομάδα συνήθως ερασιτεχνών ηθοποιών, σκηνοθετών κτλ, κάθονται όλοι μαζί και αρχίσουν να μιλάνε. Το έργο τελικά προκύπτει από τη συζήτηση, από το brain storming, από τις εμπειρίες και τις ιστορίες που καταθέτει ο κάθε συντελεστής σχετικά με το θέμα. Το devised theater θυμίζει λίγο commedia del' arte και θέατρο του δρόμου. Πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική, και ένας από τους βασικότερους πρωτεργάτες του θεωρείται ο σπουδαίος Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Μπρουκ.

Ενα ολοήμερο δωρεάν φεστιβάλ για νέους – Devised theater, εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Βασικός αρωγός του εγχειρήματος You.th.i στην Αθήνα είναι το βερολινέζικο Maxim Gorki Theater. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ της 10ης Απριλίου στον πολυχώρο Cartel, συντελεστές του βερολινέζικου θεάτρου θα διοργανώσουν ένα εργαστήριο με θέμα το σωματικό θέατρο, στο οποίο θα είναι και οι ίδιοι παρόντες.

Καλλιτεχνικά εργαστήρια
1. Σωματικό θεάτρο από το Maxim Gorki Theater (Βερολίνο)
Εισηγητής: Mazlum Nergiz

2. Το θέατρο ως μέσο εμψύχωσης κοινωνικά ευάλωτων ομάδων
Εισηγητές, Εμψυχωτές: Γιώργος Δάμπασης (Ηθοποιός/Σκηνοθέτης), Σοφία Ιωαννίδη (Ηθοποιός/Εμψυχώτρια Θεατρικής Αγωγής)

Ενα ολοήμερο δωρεάν φεστιβάλ για νέους – Devised theater, εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Εκθεση φωτογραφίας
«Πορτρέτα της φυγής: Ανθρώπινες διαδρομές στον χώρο και τον χρόνο»
Παρουσιάζουν δουλειά τους οι καλλιτέχνες Chloe Kritharas Devienne και Nadir Noori που ζουν στην Αθήνα και φέρουν και μικτή πολιτισμική ταυτότητα

Ενα ολοήμερο δωρεάν φεστιβάλ για νέους – Devised theater, εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Θεατρικές παραστάσεις (devised theater)
Παράσταση 1

Devised παράσταση στην οποία παίζουν η Θεατρική Ομάδα Εφήβων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αγίων Αναργύρων και η Ομάδα ΚΡΑΜΑ του ΚΕΘΕΑ Mosaic.
Σκηνοθεσία: Ελένη Ζαχαροπούλου, Σοφία Κορώνη
Δραματουργική επεξεργασία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Παίζουν: Hassan Safdari, Nikolay Baev, Lyuda Nikolayeva, Hossein Hosseinzade, Γεωργία Αναγνοπούλου, Δανάη Παπαγρίβα, Μαριαλένα Φωτοπούλου, Μιχαέλα Χρυσαφάκη

Ενα ολοήμερο δωρεάν φεστιβάλ για νέους – Devised theater, εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Παράσταση 2
Devised παράσταση στην οποία παίζουν Εφηβική Θεατρική Ομάδα από το Ομήρειο Λύκειο της Νέας Σμύρνης και η Θεατρική Ομάδα των Πίσω Θρανίων του Στεκιού Μεταναστών.
Σκηνοθεσία: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Δάφνη Σοφιανοπούλου, Vincent Van Meenen
Δραματουργική επεξεργασία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Παίζουν: Manon Sailipour, Anis Rahaman, Sohail Zaman, Francesca Ferri, Asma Mouatamid, Sam Ourika, Αγγελική Λουδάρου, Μαριάννα Μητσιώνη, Μαρίνα Μιχαλοπούλου, Ολυμπία Μπέλμπα, Μυρτώ Ρεντζεποπούλου, Μυρσίνη Τζέπη

Ενα ολοήμερο δωρεάν φεστιβάλ για νέους – Devised theater, εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Τι πρέπει να ξέρετε για το You.Th.i: Είναι ένα πολιτιστικό εγχείρημα που υποστηρίζει τη δημιουργία ψηφιακών και φυσικών χώρων συνάντησης, έκφρασης και συνεργασίας ανάμεσα σε καλλιτέχνες ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή την εθνικότητα τους. Στοχεύει στη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας που θα δώσει φωνή σε μετανάστες και πρόσφυγες καλλιτέχνες από ολόκληρο το φάσμα των παραστατικών και εικαστικών τεχνών που ζουν στην Αθήνα. Στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούν να παρουσιάζουν δείγματα δουλειάς τους ή ιδέες τους για καλλιτεχνικές συμπράξεις, προωθώντας το προσωπικό τους έργο, τον διαπολιτισμικό διάλογο και την αξία της αμοιβαίας ανταλλαγής και συνεργασίας.

Ενα ολοήμερο δωρεάν φεστιβάλ για νέους – Devised theater, εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Η εκδήλωση
You.Th.i Festival, ένα φεστιβάλ για τους νέους και τη διαφορετικότητα
CΑRTEL Tεχνοχώρος: Αγ. Αννης & Μικέλη 4, Βοτανικός
Ημέρα: Κυριακή, 10 Απριλίου
Ωρα: 10.00-20.00
Είσοδος και συμμετοχή δωρεάν. Για την παρακολούθηση των παραστάσεων είναι δυνατή η κράτηση θέσης είτε την ημέρα του φεστιβάλ στο ταμείο του θεάτρου είτε στο info@youthi.gr. Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας παρακαλείσθε να βρίσκεστε στον χώρο του θεάτρου τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων είτε έχετε κάνει ηλεκτρονική κράτηση είτε όχι. Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η εγγραφή στο www.festival.youthi.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέατρο Βερολίνο ΗΠΑ Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ