Vinyl is Back: Η 7η διοργάνωση θα γίνει στο Μουσείο Αυτοκινήτου – Αφιερώματα: 90s και Μπόουι [εικόνες] - iefimerida.gr

Vinyl is Back: Η 7η διοργάνωση θα γίνει στο Μουσείο Αυτοκινήτου – Αφιερώματα: 90s και Μπόουι [εικόνες]

Μετά την Τεχνόπολη και το Σινέ Κεραμεικός, το φεστιβάλ βινυλίου φέτος θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Αυτοκινήτου, στα Πατήσια.

Τα Πατήσια τελευταία ζουν μια ιδιότυπη αναβίωση, ειδικά όσον αφορά τη μουσική. Ανοίγουν νέα κλαμπ, μπαρ, και σιγά σιγά η πολύπαθη περιοχή αποκτά έναν cult μουσικό χαρακτήρα. Το Μουσείο Αυτοκινήτου, στεγάζεται σε ένα σχετικά καινούργιο γωνιακό οικοδόμημα (απομεινάρι της προ μνημονίου εποχής), και ιδρύθηκε από την οικογένεια Χαραγκιώνη το 1977. Η συλλογή του σήμερα ξεπερνάει τα 300 αυτοκίνητα, είναι εναλλασσόμενη και περιλαμβάνει μοντέλα οίκων παγκόσμιας αναγνώρισης.

 Vinyl is Back: Η 7η διοργάνωση θα γίνει στο Μουσείο Αυτοκινήτου – Αφιερώματα: 90s και Μπόουι [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου μπορεί κανείς να δει την Chrysler Ιmperial (1959) του Ρόμπερτ Πλαντ των Led Ζeppelin, τη Lancia Αurelia (1953) του διάσημου οδηγού της F1 Λορέντσο Μπαντίνι, αλλά και τη Rolls Royce του Σερ Λόρενς Ολίβιε.

 Vinyl is Back: Η 7η διοργάνωση θα γίνει στο Μουσείο Αυτοκινήτου – Αφιερώματα: 90s και Μπόουι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σ΄αυτό λοιπόν το μουσείο, φέτος θα λάβει χώρα το 7ο Φεστιβάλ Vinyl is Back, το οποίο μέχρι στιγμής αναβιώνει με μεγάλη επιτυχία την επιστροφή του βινυλίου – όχι μόνο στους συλλέκτες αλλά και στην πολύ νέα γενιά. Εξάλλου σήμερα το βινύλιο θεωρείται κι αυτό cult. Πολλές μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες του εξωτερικού παράλληλα με τα νέα CD ευρείας κυκλοφορίας εκδίδουν και συλλεκτικά βινύλια, ενώ μικρότερες εναλλακτικές εταιρείες παίζουν μόνο με αυτά.

 Vinyl is Back: Η 7η διοργάνωση θα γίνει στο Μουσείο Αυτοκινήτου – Αφιερώματα: 90s και Μπόουι [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το φετινό Φεστιβάλ Vinyl is Back είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 08-10/04. Οι διοργανωτές μιλούν για μια πραγματική γιορτή, με bazaar αλλά και αφιερώματα, με συμμετοχή συλλεκτών αλλά και δισκογραφικών εταιρειών και αντιπροσώπων ή κατασκευαστών πικάπ, ενισχυτών κτλ.

Τα αφιερώματα
1. Τα βινύλια των 90s
Οι λίγο μεγαλύτεροι θα τα θυμάστε: ήταν στις αρχές της δεκαετίας, τότε που δεν είχαμε κινητά και internet και τότε που οι «μάνες raver» κατέκλυζαν τα δελτία ειδήσεων. Τότε ζούσαμε την αρχή του τέλους των βινυλίων – το τέλος ήρθε απότομα και γρήγορα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

 Vinyl is Back: Η 7η διοργάνωση θα γίνει στο Μουσείο Αυτοκινήτου – Αφιερώματα: 90s και Μπόουι [εικόνες] | iefimerida.gr 3

2. Τα βινύλια του Ντέιβιντ Μπόουι
Από την αναγγελία του θανάτου του δεν υπάρχει μουσική εκδήλωση που να μην περιλαμβάνει και ένα αφιέρωμα στον Μπόουι. Ωστόσο τα βινύλια του σπουδαίου Βρετανού έχουν πια συλλεκτική αξία, οπότε πραγματικά αυτό το όνομα δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο φεστιβάλ.

Οι συμμετέχοντες
Καταστήματα πώλησης δίσκων, ιδιώτες/ συλλέκτες δίσκων, δισκογραφικές εταιρείες.

 Vinyl is Back: Η 7η διοργάνωση θα γίνει στο Μουσείο Αυτοκινήτου – Αφιερώματα: 90s και Μπόουι [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Στο φεστιβάλ θα βρείτε: μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κ.ο.κ), αξεσουάρ για βινύλια, είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου, αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ, έπιπλα/βάσεις για ηχοσυστήματα, μουσικές αφίσες, μουσικά T-shirts, μουσικά βιβλία.

 Vinyl is Back: Η 7η διοργάνωση θα γίνει στο Μουσείο Αυτοκινήτου – Αφιερώματα: 90s και Μπόουι [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Το φεστιβάλ
Vinyl is Back Vol.7
Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου: Γ΄ Σεπτεμβρίου 74-78 & Ιουλιανού 33-35, Βικτώρια, Πατήσια (4ος όροφος)
Ημέρες: 08-10/04
Τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ (δωρεάν πρόσβαση και στο Μουσείο Αυτ/των, 5ος όροφος)
Ωρες: Παρασκευή (17.00-19.00), Σάββατο & Κυριακή (11.00-21.00)
Πάρκινγκ: διαθέσιμο (5 ευρώ ημερησίως)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βινύλια Αθήνα Πατήσια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ