Πατατοσαλάτα, όπως στο Παρίσι

Λέγεται «parisienne», είναι μια κλασική γαλλική συνταγή. Απογειώνει την ταπεινή πατάτα με μοναδικό τρόπο.


Υλικά

  • 700 γραμμάρια πατάτες σκληρές, Νάξου
  • 1 ποτηράκι ποιοτικό λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την σάλτσα

  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι κρασιού
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές αρωματικά χόρτα: εστραγκόν, μαϊντανό, σχοινόπρασο

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε κρύο νερό και τοποθετήστε τις πλυμένες πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε
  • Διαλέξτε να είναι περίπου ίδιες, για να βράσουν ομοιόμορφα
  • Βράστε τις για 30 λεπτά, να μη λυώσουν
  • Ξεφλουδίστε τις και κόψτες τις σε μεγάλους κύβους
  • Βάλτε τις σε μια σαλατιέρα και ραντίστε τις με το κρασί
  • Αφήστε τις για λίγο
  • Κόψτε με το ψαλίδι κουζίνας τα αρωματικά σας και το κρεμμύδι
  • Σε ένα μπολάκι βάλτε ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και αρωματικά
  • Βάλτε τα πάνω από την πατατοσαλάτα και απολαύστε αυτό το υπέροχο, ταπεινό φαγητό!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πατατοσαλάτα παριζιέν κρασί ξύδι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ