Λέγεται «parisienne», είναι μια κλασική γαλλική συνταγή. Απογειώνει την ταπεινή πατάτα με μοναδικό τρόπο.
Υλικά
- 700 γραμμάρια πατάτες σκληρές, Νάξου
- 1 ποτηράκι ποιοτικό λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξύδι κρασιού
- 1 κρεμμύδι
- 3 κουταλιές αρωματικά χόρτα: εστραγκόν, μαϊντανό, σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε κρύο νερό και τοποθετήστε τις πλυμένες πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε
- Διαλέξτε να είναι περίπου ίδιες, για να βράσουν ομοιόμορφα
- Βράστε τις για 30 λεπτά, να μη λυώσουν
- Ξεφλουδίστε τις και κόψτες τις σε μεγάλους κύβους
- Βάλτε τις σε μια σαλατιέρα και ραντίστε τις με το κρασί
- Αφήστε τις για λίγο
- Κόψτε με το ψαλίδι κουζίνας τα αρωματικά σας και το κρεμμύδι
- Σε ένα μπολάκι βάλτε ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και αρωματικά
- Βάλτε τα πάνω από την πατατοσαλάτα και απολαύστε αυτό το υπέροχο, ταπεινό φαγητό!