Εκρηξη χρώματος - Τα περίτεχνα πλεκτά της Ηλιοδώρας Μαργέλλου στην γκαλερί Αντωνοπούλου [εικόνες] - iefimerida.gr

Εκρηξη χρώματος - Τα περίτεχνα πλεκτά της Ηλιοδώρας Μαργέλλου στην γκαλερί Αντωνοπούλου [εικόνες]

Μία έκθεση γεμάτη χρώματα και νήματα, παρουσιάζει η Ελληνίδα εικαστικός που γεννήθηκε στις ΗΠΑ και ζει στο Λονδίνο. Για τις τρισδιάστατες εγκαταστάσεις της μιλάει διεθνής curator ο Πάολο Κολόμπο.

Η Ηλιοδώρα Μαργέλλου γεννήθηκε στη Μιννεάπολη (ΗΠΑ) το 1985. Σπούδασε τέχνη και φωτογραφία στο Γέιλ και στο Κολούμπια και σχέδιο στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Σάλτσμπουργκ. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Εκρηξη χρώματος - Τα περίτεχνα πλεκτά της Ηλιοδώρας Μαργέλλου στην γκαλερί Αντωνοπούλου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η δουλειά της Ηλιοδώρας Μαργέλλου περιλαμβάνει ποικίλα μέσα έκφρασης, όπως κατασκευές με αντικείμενα καθημερινότητας, σχέδιο, ζωγραφική, γλυπτικές και site-specific εγκαταστάσεις, καθώς και performance. Η δουλειά της έχει εκτεθεί σε χώρους τέχνης και διεθνείς εκθέσεις, όπως το ReMap 4, το metamatic:taf, η ART-ATHINA 2013 με τη Γκαλερί a.antonopoulou.art., η Γκαλερί Μπαταγιάννη, το TAF the Art Foundation, το CAMP Contemporary Art Meeting Point, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών, ο Χώρος Ιστορικής Μνήμης «Κοραή 4» στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής, η ART-ATHINA 2011 με την ομάδα Project Greek Island*, τα Athens Open Studios, τα ROOMS 2009 της Γκαλερί Καππάτος, το Casa Internazionale delle Donne στη Ρώμη, και τα Sunday Salons της Louise Bourgeois στο σπίτι της γλύπτριας στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης.

Εκρηξη χρώματος - Τα περίτεχνα πλεκτά της Ηλιοδώρας Μαργέλλου στην γκαλερί Αντωνοπούλου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Κωνσταντινούπολης, Πάολο Κολόμπο, γράφει για τη νέα έκθεσή της που λαμβάνει χώρα στην γκαλερί a.antonopoulou.art στου Ψυρρή:

«Τα έργα της Ηλιοδώρας Μαργέλλου αποτελούνται από έναν ορατό σκελετό και μια πλεκτή επιφάνεια. Είναι τρισδιάστατα, παρουσιάζουν μια αρνητική και μια θετική όψη και είναι ιδιαζόντως ζωηρόχρωμα.

Εκρηξη χρώματος - Τα περίτεχνα πλεκτά της Ηλιοδώρας Μαργέλλου στην γκαλερί Αντωνοπούλου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

»Από μορφικής άποψης, αυτά τα έργα σηματοδοτούν ένα δαιδαλώδες και οργανικό μονοπάτι εσωτερικής περιπλάνησης μια πολύχρωμη έκρηξη νημάτων και καλωδίων.

Εκρηξη χρώματος - Τα περίτεχνα πλεκτά της Ηλιοδώρας Μαργέλλου στην γκαλερί Αντωνοπούλου [εικόνες] | iefimerida.gr 3

»Είναι φιλοτεχνημένα από ετερόκλιτα υλικά που συμπαραδηλώνουν τον οικιακό χώρο και τις ανάγκες του νοικοκυριού - όπως η κλωστή, το κορδόνι παπουτσιών, το ύφασμα, το σύρμα. Εκφράζουν ένταση και μια θαυμαστή μορφική συνοχή. Επιπλέον είναι έργα που ωθούν σε διαφορετικές, σύνθετες και συγκροτημένες ερμηνείες, συνυφασμένες με τη λογοτεχνία και την ιστορία της τέχνης».

Εκρηξη χρώματος - Τα περίτεχνα πλεκτά της Ηλιοδώρας Μαργέλλου στην γκαλερί Αντωνοπούλου [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η έκθεση
Ατιτλο, Ηλιοδώρα Μαργέλλου
Γκαλερί a.antonopoulou.art: Αριστοφάνους 20, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ. 210 3214994
Διαρκεί: ως 16/04
Λειτουργεί: Τετ-Παρ (14.00-20.00) και Σαβ (12.00-16.00)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νήματα σύρματα πλεκτά Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ