Κέηκ μπανάνας

Υπάρχουν πολλές συνταγές για κέηκ μπανάνας, για να μη μιλήσουμε για το εγγλέζικο, αξεπέραστο Banana Bread.

Σας δίνω σήμερα μια συνταγή που αξίζει, γιατί το κέηκ δεν είναι πολύ λιπαρό, δεν είναι πολύ γλυκό και λυώνει ελαφρά στο στόμα.
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκμεταλλευθείτε τις μπανάνες που έχουν αρχίσει να χαλάνε στο ντουλάπι σας!


Υλικά

  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 4 μπανάνες πολύ ώριμες
  • 1 κουταλιά γλυκού κανέλα
  • 4 κουταλιές σούπας γάλα
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ βάλτε τις 2 μπανάνες με τη ζάχαρη και λυώστε τις καλά, με το πηρούνι
  • Προσθέστε και τις άλλες 2 μπανάνες και λυώστε πολύ καλά (στο χέρι καλύτερα)
  • Προσθέστε το βούτυρο, λυωμένο
  • Προσθέστε τα αυγά και το γάλα και χτυπήστε με αυγοδάρτη
  • Βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα
  • Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι, ρίξτε το μείγμα και ψήστε για 35 λεπτά
  • Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη ή ξερούς καρπούς τριμμένους

Τα εγγλέζικα banana bread, μαλακά κέηκ ή μάφιν, λυώνουν στο δόντι και είναι αξεπέραστα στο είδος τους:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή Kέικ μπανάνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ