Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί – Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Γκάζι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί – Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Γκάζι [εικόνες]

Φωτογραφίες: Andrea Bonetti

Συνεχίζεται ως τις 19/04 η παράσταση που απέσπασε διθυράμβους από τους κριτικούς. Εξι μονόπρακτα παραλόγου, δουλεμένα με χιούμορ και μουσικότητα.

Ο Αμερικανός συγγραφέας Ντέιβιντ Αϊβς είναι ευρύτερα γνωστός για την «Αφροδίτη με τη γούνα». Στην Αθήνα πάντως έχουν παρουσιαστεί αρκετά μονόπρακτά του αλλά και το έργο «Ο Δον Ζουάν στο Σικάγο».

Τα τέσσερα μονόπρακτα («Κανένα πρόβλημα», «Παραλλαγές σχετικά με τον θάνατο του Τρότσκι», «Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί», «Λόγια, λόγια, λόγια») που συνθέτουν την παράσταση υπό τον γενικό τίτλο «Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί» γράφτηκαν μεταξύ 1987 και 1993 και μάλλον φλερτάρουν με το Θέατρο του Παραλόγου. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά μαζί με άλλα δύο στη Νέα Υόρκη το 1993, υπό τον τίτλο «Το κάθε πράγμα στην ώρα του».

Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί – Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Γκάζι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Την αθηναϊκή παράσταση «Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί» παρουσιάζουν η Σοφία Μαραθάκη και η θεατρική ομάδα «ΑΤΟΝΑλ». Το σκηνικό είναι απλό, ένα λευκό δώμα πειραματισμού. Εκεί ο Τρότσκι πεθαίνει σε παραλλαγές στο γραφείο του με ένα τσεκούρι καρφωμένο στο κεφάλι, τρεις πίθηκοι προσπαθούν να γράψουν τον Αμλετ, ο διάσημος μινιμαλιστής συνθέτης Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί, και ένα ζευγάρι ερωτεύεται μέσα σ΄ένα καφέ, προσπερνώντας τις λάθος ατάκες, κάθε φορά που ο ήχος ενός κουδουνιού επαναλαμβάνει τη μεταξύ τους συνάντηση.

Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί – Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Γκάζι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ετοιμαστείτε για χιούμορ και μουσικότητα, για πολλά διαφορετικά στοιχεία που συνδέονται σαν νότες σε παρτιτούρα. Το εγχείρημα είναι δύσκολο, ωστόσο η ομάδα τα καταφέρνει πολύ καλά. Μια εκκεντρικά ποπ παράσταση, που μιλάει για την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα, τις σχέσεις και τα όρια όλων αυτών.

Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί – Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Γκάζι [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη. Μετάφραση: Αιμιλία Αλεξάνδρα Κρητικού. Παίζουν: Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Σύρμας, Σοφία Μαραθάκη

Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί – Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Γκάζι [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η ομάδα θεάτρου «ΑΤΟΝΑλ» ιδρύθηκε το 2012 από την ηθοποιό και σκηνοθέτη Σοφία Μαραθάκη. Κατά τη θεατρική περίοδο 2012/2013 παρουσίασε την -εμπνευσμένη απ’ το ομώνυμο παραμύθι των Γκριμ- παράσταση «Το κόκ(κ)αλο που τραγουδούσε» (KNOTgallery, Θέατρο του Νέου Κόσμου, σκην. Σοφία Μαραθάκη). Το καλοκαίρι του 2014 συνεργάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών με την ομάδα «DOT» του Θέμελη Γλυνάτση στο έργο της Ανχέλικα Λίντελ «Και τα ψάρια βγήκαν να πολεμήσουν ενάντια στους ανθρώπους» (σκην. Θέμελης Γλυνάτσης).

Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί – Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Γκάζι [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Κατά τη θεατρική περίοδο 2013/2014 ανέβασε το έργο του Μωρίς Μαίτερλινκ «Εσωτερικό» (Θέατρο του Νέου Κόσμου, σκην. Σοφία Μαραθάκη). Η παράσταση αυτή παίχτηκε σε επανάληψη και την επόμενη χρονιά, ενώ επελέγη από το «Σύστημα Αθήνα 2014», πλατφόρμα που οργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, με στόχο την προβολή της ελληνικής θεατρικής και χορευτικής παραγωγής στο εξωτερικό.

Η παράσταση
«Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί»
Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα- Στάση Μετρό Κεραμικός, τηλ. 210 3455020, 6940 290312
Παίζεται: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15 (ως 19 Απριλίου)
Διάρκεια: 80'
Τιμή εισιτηρίου: από 5 ευρώ έως 12 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Υόρκη Αθήνα Φίλιπ Γκλας κριτικές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ