fbpx Κουνέλι κρασάτο, με πατάτες και θυμάρι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Κουνέλι κρασάτο, με πατάτες και θυμάρι

Κουνέλι κρασάτο, με πατάτες και θυμάρι
07|03|2016 | 16:53

Δεν ξέρω αν τρώτε το κουνέλι, αλλά γευστικά είναι κλάσεις ανώτερο από το κοτόπουλο ενώ είναι πιο ελαφρύ και ωφέλιμο από το βραστό κρέας.

Ζητήστε ένα κουνελάκι βιολογικό, από τον κρεοπώλη σας και εντάξτε το οπωσδήποτε στην διατροφή σας.

Κουνέλι κρασάτο, με πατάτες και θυμάρι | iefimerida.gr 0
Υλικά

  • 1 κουνέλι χωριάτικο, βιολογικό, σε κομμάτια
  • Μπόλικο φρέσκο θυμάρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 800 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1/2 κιλό μικρές πατατούλες
  • Αλάτι και πιπέρι

Κουνέλι κρασάτο, με πατάτες και θυμάρι | iefimerida.gr 1

Εκτέλεση

  • Βάλτε θυμάρι, σε κλωνάρια, σε 1/2 λίτρο νερού και βράστε το
  • Αφήστε το να εξατμιστεί κατά το ήμισυ, σουρώστε το και βάλτε το στην άκρη
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κουνέλι
  • Γυρίστε τα κομμάτια πολλές φορές, να χρυσίσει
  • Ρίξτε το κρεμμύδι, χρυσίστε τα όλα μαζί
  • Πασπαλίστε τα με το αλεύρι
  • Γυρίστε τα και πάλι, να ροδίσει και το αλεύρι
  • Σβήστε με το λευκό κρασί
  • Προσθέστε το νερό που έχετε κάνει με θυμάρι
  • Καθαρίστε τις πατατούλες και ρίξτε τις στην κατσαρόλα
  • Ρίξτε κι άλλο θυμάρι, σε κλωνάρι
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά
  • Καθαρίστε τα μανιτάρια, πετάξτε τα σκληρά κοτσάνια
  • Σε ένα τηγάνι, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το βούτυρο βάλτε τα μανιτάρια να χρυσίσουν
  • Αφήστε τα να χάσουν τα υγρά που έχουν
  • Αλατίστε τα, ρίξτε λίγο πιπέρι και βάλτε τα στην κατσαρόλα 3 λεπτά πριν το τέλος

Κουνέλι κρασάτο, με πατάτες και θυμάρι | iefimerida.gr 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ