Η Τέχνη συναντά την Τεχνολογία – Εργαστήριο της Google και του Βρετανικού Συμβουλίου, με ελεύθερη είσοδο

Culture Shift: Technology meets Art, τιτλοφορείται το ενδιαφέρον εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Ρομάντσο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου.

Το British Council και η Google σε συνεργασία με το BIOS, τη Future Library και τη Snook διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Culture Shift: Technology meets Art στην Αθήνα, από 1 μέχρι 3 Απριλίου 2016, στο Ρομάντσο.

Το Culture Shift είναι ένα πρόγραμμα του Βρετανικού Συμβουλίου που προσομοιάζει σε ένα hack weekend, στο οποίο καλούνται οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν νέες ιδέες και να δημιουργήσουν μία σειρά από εφαρμογές και digital prototypes μέσα σε 48 ώρες απαντώντας σε προκλήσεις, ευκαιρίες ή προβλήματα που αφορούν στον πολιτιστικό τομέα στην Ελλάδα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε σχεδιαστές, προγραμματιστές, άτομα με επιχειρηματικές και καινοτόμες ιδέες, καλλιτέχνες και επαγγελματίες από τον χώρο του πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν και μία σειρά από σύντομες ομιλίες (flash talks) από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου στην Ελλάδα και στη Βρετανία.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία νέων πρωτοποριακών εφαρμογών στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και του πολιτισμού καθώς η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και η επίτευξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών. Οι καλύτερες εφαρμογές θα βραβευτούν με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή τους μέσα στους επόμενους μήνες και οι νικητές θα ταξιδέψουν σε residence της Google στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους. Απαραίτητη η προεγγραφή στο https://www.eventbrite.co.uk/e/culture-shift-athens-2016-tickets-21415977766
Υποβολή προτάσεων στο https://wearesnookltd.typeform.com/to/q2R3Ez

Το εργαστήριο
Culture Shift: Technology meets Art
Ρομάντσο: Αναξαγόρα 3-5, περιοχή Ομόνοιας, Αθήνα
Ημέρες: Παρασκευή 01/04 έως Κυριακή 03/04
Εναρξη: Παρασκευή 01/04 (ώρα 17.30)
Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η προεγγραφή)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ