Ο καρδιολόγος στο Σισμανόγλειο Δημήτρης Μυτάς, φωτογραφίζει την καθημερινότητα του νοσοκομείου [εικόνες]

Μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα την εργασιακή ρουτίνα στο νοσοκομείο. Ασπρόμαυρα καρέ, στον Εικαστικό Κύκλο.

Η συλλογή των φωτογραφιών του Δημήτρη Μυτά με τίτλο Hospital αποτελεί ουσιαστικά τη 2η ολοκληρωμένη δουλειά του η οποία συγκροτείται από μεγάλη ατομική έκθεση και λεύκωμα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Οι φωτογραφίες του συνιστούν μια μορφή αφήγησης καθώς μας μιλάει για ιστορίες προσώπων και χώρων της καθημερινότητάς του τις οποίες επιμελείται και σκηνοθετεί με απόλυτη ακρίβεια. Ο Δημήτρης Μυτάς συνθέτει ένα φωτογραφικό δοκίμιο με κοινωνικό περιεχόμενο, που δεν βασίζεται σε μια φαντασιακή επινόηση, αλλά σε μια εις βάθος έρευνα και καταγραφή του συγκεκριμένου θέματος.

Οι φωτογραφίες αυτές διαθέτουν έναν πλούτο κοινωνικών επισημάνσεων. Εκφράσεις και στάσεις του σώματος, προφίλ ένδυσης, συνθέσεις αντικειμένων και παραστάσεις από περιβάλλοντες χώρους με ή χωρίς την ανθρώπινη παρουσία. Ο καρδιολόγος/φωτογράφος μας καθιστά ενεργούς και προσεκτικούς παρατηρητές και μας προτρέπει να δούμε τα συστατικά αυτών των μεμονωμένων εικόνων που όλες μαζί μας κάνουν κοινωνούς του έργου που αυτή η κλειστή κοινωνία του νοσοκομείου επιτελεί.

Ο Δημήτρης Μυτάς εργάζεται για 20 χρόνια στον χώρο του νοσοκομείου και ως εκ τούτου η φωτογραφική αφήγησή του είναι γεμάτη αμεσότητα. Σε αυτήν δεν εμφιλοχωρεί η νοσοκομειακή νοσηρότητα αλλά η ακρίβεια, ο ρεαλισμός και οι καθαρές φόρμες όπως αναδύονται μέσα από τον υπάρχοντα φυσικό φωτισμό και τους τόνους του ασπρόμαυρου.

Ο Δημήτρης Μυτάς εργάζεται ως Καρδιολόγος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αττικής. Το λεύκωμα HOSPITAL (εκδόσεις Μεταίχμιο) θα παρουσιαστεί στα εγκαίνια της έκθεσης.
Επιμέλεια έκθεσης/έκδοσης: Δρ Νίνα Κασσιανού.

Η έκθεση
Hospital, του Δημήτρη Μυτά, ατομική, φωτογραφική
Εικαστικός Κύκλος: Χαριλάου Τρικούπη 121, Αθήνα, τηλ. 210 3300136
Εγκαίνια: Παρασκευή, 4 Μαρτίου (19.00)
Διάρκεια: ως 20 Μαρτίου (closing event, 11.00-14.00)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ