Τελευταία επίσκεψη στο σπίτι του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στην Ακρόπολη - Αυτό το Σάββατο [εικόνες]

Ξενάγηση στο σπίτι-μουσείο του ζωγράφου της Αθήνας, εν όψει της επικείμενης μεταφοράς του μουσειακού υλικού του, σε νέες εγκαταστάσεις.

Εν όψει της επικείμενης μεταφοράς του Μουσείου Σπύρου Βασιλείου σε νέες εγκαταστάσεις, τα Σάββατα 27 Φεβρουαρίου και 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν για τελευταία φορά ξεναγήσεις στο σπίτι που έζησε και δημιούργησε ο ζωγράφος, από τη μουσειολόγο Πόπη Γεωργοπούλου.

Ο Σπύρος Βασιλείου, έχοντας φιλοτεχνήσει ένα πλήθος έργων που αποτυπώνουν το αστικό τοπίο του 20ου αιώνα, «συνομιλεί» με τους σημερινούς κατοίκους κι επισκέπτες της Αθήνας. Η «λάμπα», «η σκάλα», «ο χαρταετός» γίνονται αστικά σύμβολα.

Στόχος της ξενάγησης είναι η γνωριμία του κοινού τόσο με τον άνθρωπο όσο και με τον ζωγράφο Σπύρο Βασιλείου. Τα χρόνια στο Γαλαξίδι, ο ερχομός στην Αθήνα, τα πρώτα χρόνια στη Σχολή Καλών Τεχνών, η πορεία του στο θέατρο, η εποχή της ξυλογραφίας, είναι μερικοί από τους σταθμούς που θα αναλυθούν. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα αξιοποιηθεί αρχειακό υλικό και θα προβληθούν αποσπάσματα οπτικοακουστικών ντοκουμέντων από το αρχείο του μουσείου.

Στο τέλος του προγράμματος το μπαλκόνι του μπάρμπα Σπύρου ανοίγει για έναν καφέ με θέα την Ακρόπολη.

Η ξενάγηση
Το σπίτι του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου
Μουσείο Σπύρου Βασιλείου: Γουέμπστερ 5α, Ακρόπολη, τηλ. 210 9231502
Ημέρες και ώρες: Σάββατο 27/02 & Σάββατο 05/03 (16.00-18.00)
Διάρκεια: 100’-120’
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ακρόπολη ζωγράφος ξενάγηση Αθήνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ