Επιστρέφουν τα πετρελαιοκίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Επιστρέφουν τα πετρελαιοκίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

πετρελαιοκίνητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρσης της απαγόρευσης στην κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς ψηφίστηκε τροπολογία χθες από την Ολομέλεια της Βουλής, με την οποία ξεκινούν οι διαδικασίες για να επιστρέψουν τα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους» προϋπόθεση για την ελεύθερη κίνηση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων ορίζεται πως αυτά πρέπει να είναι εφοδιασμένα εκ κατασκευής με την κατάλληλη τεχνολογία ώστε να καλύπτουν τα ανώτατα όρια εκπομπών καυσαερίων, τα οποία θα οριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Με την ίδια απόφαση θα προσδιοριστεί ο λεγόμενος «Πράσινος Δακτύλιος», εντός του οποίου θα κινούνται τα νέας τεχνολογίας πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των αδειών κυκλοφορίας, καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ειδικότερα να τεθεί το όριο των 135-140 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα για τα καινούργια οχήματα με άδεια κυκλοφορίας από το 2009 και μετά, τα οποία θα κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στον «Πράσινο Δακτύλιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ