Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο προεδρικό με συμμετοχή Παπαδήμου

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος θα είναι ο 11ος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης μετά την απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο κ. Παπαδήμος προσήλθε στο προεδρικό Μέγαρο όπου τον περίμεναν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Στη συνέχεια, οι τρεις αρχηγοί με το νέο πρωθυπουργό συσκέφθηκαν ενώ τα επιτελεία τους ετοίμαζαν την επίσημη ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται ότι δόθηκε η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας προς τον κ. Λουκά Παπαδήμου, που θα είναι από αύριο ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.

Λιγη ώρα αργότερα ο εντολοδόχος πρωθυπουργός πλέον κ. Παπαδήμος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις σε ενωτικούς τόνους. Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι ουδέποτε ζήτησε όρους από κάποιον πολιτικό αρχηγό, αδειάζοντας στην πράξη τον κ. Παπανδρέου, ενώ άφησε ανοικτό το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών. Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε σχετική ερώτηση παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα από τη σύσκεψη των αρχηγών που του επισημάνθηκε η συμφωνία της Βουλής στο πρόσωπό του και κλήθηκε να προσέλθει στον Προεδρικό Μέγαρο.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει αύριο στις 2 το μεσημέρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ