«Πέρασε» κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο της Δημόσιας Διοίκησης από τη Βουλή - iefimerida.gr

«Πέρασε» κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο της Δημόσιας Διοίκησης από τη Βουλή

(EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την κυβέρνηση να μιλά για μεταρρυθμιστική τομή και την αντιπολίτευση να «βλέπει» κομματικό στρατό, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη Δημόσια Διοίκηση «πέρασε» κατά πλειοψηφία από τη Βουλή.

Το νομοσχέδιο στήριξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης το καταψήφισαν, με εξαίρεση ορισμένες διατάξεις του.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως μία «ουσιαστική τομή» στη δημόσια διοίκηση, ενώ επιτέθηκε σε όσους το επικρίνουν, κάνοντας λόγο «για αντιφατική τακτική» και «κουρασμένα επιχειρήματα». «Στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί αυτός ο πλούτος που υπάρχει στη δημόσια διοίκηση. Εσείς τρέμετε γιατί θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε δημόσιο λειτουργό να αξιοποιηθεί μέσα από δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της κατηγόρησε την κυβέρνηση για «προσπάθεια δημιουργίας κομματικού στρατού» στη δημόσια διοίκηση ενώ υποστήριξε ότι στόχος της είναι να κρατά ομήρους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νομοσχέδιο δημόσια διοίκηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ