Ο Τζορτζ Μπους επέστρεψε -Γερασμένος, για χάρη του αδερφού του - iefimerida.gr

Ο Τζορτζ Μπους επέστρεψε -Γερασμένος, για χάρη του αδερφού του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από επτά χρόνια, ο Τζορτζ Μπους αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο ως ένας από τους πιο αντιπαθείς προέδρους στην ιστορία των ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα το βράδυ, σε μια κατάμεστη αίθουσα, μπροστά από μια γιγαντιαία αμερικανική σημαία, επέστρεψε στην προεκλογική εκστρατεία για πρώτη φορά από τότε. Γιατί; Για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του νεότερου αδελφού του Τζεμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Και μολονότι για πολλούς το να έχεις μια τέτοια υποστήριξη δεν είναι και το πιο σοφό πράγμα στον κόσμο, ωστόσο ο Τζορτζ Μπους παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς στη συντηρητική πολιτεία της Νότιας Καρολίνας. Και χθες το βράδυ απέδειξε το γιατί.

Τα δύο αδέρφια εμφανίστηκαν συνοδευόμενα από τη Λόρα Μπους, σύζυγο του πρώην προέδρου, και τη γερουσιαστή της Νότιας Καρολίνας Λίντσεϊ Γκράχαμ, εν μέσω δυνατών χειροκοτημάτων και ακόμα πιο δυνατής αμερικανικής μουσικής. Κάθισαν στις θέσεις τους με την Γκράχαμ να αποκαλεί τον Τζορτζ Μπους «αξιοπρεπή και έντιμο άνθρωπο» και να λέει: «Αυτή είναι η χώρα των Μπους, κύριε πρόεδρε».

Ο Τζορτζ Μπους προσπάθησε στην αρχή να είναι φιλικός και με χιούμορ, αναφέροντας ένα αστείο περιστατικό που του συνέβη με διαδηλωτή πριν από 16 χρόνια. Γρήγορα, όμως, σοβάρεψε και επαίνεσε τον αδελφό του, Τζεμπ, λέγοντας ότι «έχει την πείρα και τον χαρακτήρα για να γίνει πρόεδρος».

Όταν ο Τζορτζ Μπους άρχισε να αναφέρει τι του λείπει περισσότερο μετά την αποχώρησή του από την προεδρία, λέγοντας στο πλήθος ότι «χάσαμε τους φίλους μας, αλλά ότι τη δύναμη και τη δόξα μας», μια κραυγή ακούστηκε από το πλήθος: «Μας λείπεις!».

Από την πλευρά του, ο Τζεφ Μπους όταν πήρε τον λόγο επιτέθηκε τόσο στον Μαρκ Ρούμπιο όσο και στον Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας τους ψηφοφόρους να τον υποστηρίξουν στην κρίσιμη μάχη του ερχόμενου Σαββάτου στη Νότια Καρολίνα.

Κυρίως, όμως, έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα, υποσχόμενος ότι, αν εκλεγεί, «τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Είμαστε μοναδικοί και εξαιρετικοί... Απλά, πρέπει να διορθώσουμε κάποια μεγάλα, σύνθετα προβλήματα».

Η αίθουσα στο Βόρειο Τσάρλεστον ήταν ασφυκτικά γεμάτη από χιλιάδες ανθρώπους που ήθελαν να δουν έναν πρώην πρόεδρο από κοντά. Και οι περισσότεροι έδειχναν ενθουσιασμένοι από αυτό, αλλά και από τη συμμετοχή του Τζορτζ Μπους στην προεκλογική εκστρατεία του αδελφού του.

Ωστόσο, με τον Τζεμπ Μπους να έρχεται πέμπτος σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις στη Νότια Καρολίνα, το ερώτημα παραμένει: είναι ακόμη και οι «νομιμόφρονες» έτοιμοι να ψηφίσουν για ένα άλλο κεφάλαιο στη δυναστεία των Μπους;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ