Ανησυχήστε αν το ταίρι σας θέλει ξαφνικά να αδυνατίσει - iefimerida.gr

Ανησυχήστε αν το ταίρι σας θέλει ξαφνικά να αδυνατίσει

Γερμανοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είσαστε σε μόνιμη σχέση και ξαφνικά το ταίρι σας αποφασίζει να χάσει κιλά. Μη βιαστείτε να χαρείτε επειδή πιστεύετε ότι το κάνει για εσάς, καθώς Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ετοιμάζεται να σας εγκαταλείψει.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον δρ. Τόμας Κλάιν, καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, επιστράτευσαν περισσότερους από 2.000 εθελοντές, ηλικίας 16 έως 55 ετών, για να μελετήσουν τη συσχέτιση ανάμεσα στην ικανοποίηση από τη σχέση και το σωματικό βάρος.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, όσοι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν μόνιμη σχέση, κατά κανόνα ζύγιζαν περισσότερο απ' ό,τι οι εργένηδες. Όπως υποστηρίζει ο δρ. Κλάιν, αυτό συμβαίνει πιθανώς γιατί «τα ευτυχισμένα ζευγάρια συχνά εγκαταλείπουν την εμφάνισή τους και παχαίνουν, επειδή αισθάνονται λιγότερη πίεση να είναι ελκυστικά».

Ωστόσο, όταν αρχίσουν τα προβλήματα στη σχέση, εμφανίζονται και προειδοποιητικά μηνύματα, ένα εκ των οποίων είναι και το να παθιαστεί κάποιος ξαφνικά με το γυμναστήριο ή να αρχίσει να κάνει δίαιτα.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή είναι μια απολύτως φυσιολογική συμπεριφορά, καθώς «όταν κάποιος θέλει να βρει νέο σύντροφο, αρχίζει να προσέχει τα κιλά και την εμφάνισή του ώστε να γίνει πιο ελκυστικός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ