Ο Σαμαράς δέχεται να βάλει και πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς δέχεται να βάλει και πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση

DENDIAS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ακόμη κόκκινη γραμμή του κ. Αντώνη Σαμαρά έπεσε καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχθηκε τελικά μετά από παλινδρομήσεις να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα, προερχόμενα από τη Νέα Δημοκρατία, στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Μάλιστα τα πρώτα ονόματα που κυκλοφορούν στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, ως υποψήφια για συμμετοχή είναι οι κύριοι Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας και Κώστας Τζαβάρας.

Οι πιέσεις που δέχεται όλες αυτές τις ημέρες ο κ. Σαμαράς από τους ομοτράπεζους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η απειλή της χρεοκοπίας αλλά και το φιλοευρωπαϊκό λόμπι εντός της Νέας Δημοκρατίας το οδηγούν στο να αντιμετωπίζει πλέον κατάματα την πραγματικότητα.

Και παρά τις έντονες αντιδράσεις ενός μεγάλου μέρους της βάσης αλλά των αντιμνημονιακών του στελεχών ακυρώνει τη μία μετά την άλλη τις κόκκινες γραμμές που ο ίδιος έχει θέσει.

Η απαίτηση του Eurogroup αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να υπογράψουν οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου και Σαμαράς προσωπικά, ως επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Ελλάδας, τη διαβεβαίωση ότι θα τηρηθούν όλοι οι όροι που προκύπτουν από την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου δημιουργεί έναν ακόμη πονοκέφαλο στο επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού.

Γιατί, αν και υποστηρίζεται ότι η υπογραφή ενός τέτοιου εγγράφου δεν συνιστά και τη λήψη πρόσθετων μέτρων όλοι γνωρίζουν ότι τελικά τα μέτρα είναι συνάρτηση της πραγματικότητας και αυτή δυστυχώς είναι αμείλικτη.

Η τελευταία κόκκινη γραμμή που έχει απομείνει στον κ. Σαμαρά είναι ο χρόνος των εκλογών. Μετά την αρχική του θέση για εκλογές εντός του Δεκεμβρίου, έχει ήδη αποδεχθεί την 19η Φεβρουαρίου και δηλώνει αμετακίνητος από αυτήν.

Βεβαίως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλύνει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί έχοντας προμηθεύσει τα στελέχη του με non paper που επισημαίνει ότι δεν πρόκειται ούτε για συγκυβέρνηση ούτε για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά για μεταβατική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ