Τρισδιάστατα είδωλα και βίντεο animation στην γκαλερί Εκφραση στη Βαλαωρίτου [εικόνες] - iefimerida.gr

Τρισδιάστατα είδωλα και βίντεο animation στην γκαλερί Εκφραση στη Βαλαωρίτου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι άνθρωποι των σύγχρονων μεγαλουπόλεων και οι κραυγές αγωνίας τους είναι το θέμα του πειραματιστή εικαστικού Μιχάλη Αρφαρά.

Η αίθουσα τέχνης Εκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη την ατομική έκθεση του Μιχάλη Αρφαρά με τίτλο «Είδωλα».

Τρισδιάστατα είδωλα και βίντεο animation στην γκαλερί Εκφραση στη Βαλαωρίτου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η έκθεση έχει δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζονται έγχρωμες τρισδιάστατες φιγούρες μεγάλων διαστάσεων που αποτελούνται από διάφορα υλικά όπως, μέταλλο, πλαστικό, ξύλο. Οι συνθέσεις ολοκληρώνονται με ενσωματωμένες οθόνες.

Τρισδιάστατα είδωλα και βίντεο animation στην γκαλερί Εκφραση στη Βαλαωρίτου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τη δεύτερη ενότητα αποτελούν προβολές πειραματικών κινηματογραφικών έργων (animation) που σχετίζονται άμεσα με τις φιγούρες της έκθεσης. Το εικαστικό έργο του Μιχάλη Αρφαρά εκτείνεται από τη ζωγραφική/χαρακτική στις τρισδιάστατες κατασκευές μέχρι τις κινηματογραφικές animation δημιουργίες.

Τρισδιάστατα είδωλα και βίντεο animation στην γκαλερί Εκφραση στη Βαλαωρίτου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Μιχάλης Αρφαράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Πέρασε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια στην ελληνική επαρχία. Τότε είχε την τύχη να ζήσει παραστάσεις από σχεδόν όλους τους μεγάλους καραγκιοζοπαίχτες που γύριζαν με τους θιάσους τους τις επαρχιακές πόλεις. Εκεί ίσως να βρίσκεται και η ρίζα της μετέπειτα πολύχρονης ενασχόλησής του με τον πειραματικό κινηματογράφο κινουμένων σχεδίων.

Τρισδιάστατα είδωλα και βίντεο animation στην γκαλερί Εκφραση στη Βαλαωρίτου [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Σπούδασε στην Κρατική Ανωτάτη Σχολή Εικαστικών Τεχνών Braunschweig στη Γερμανία. Ο Αρφαράς έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κινηματογραφικό έργο, που έχει άμεση σχέση με τις εικαστικές του αναζητήσεις στο χώρο της στατικής εικόνας. Τα κινηματογραφικά του έργα είναι πειραματικά μοντάζ μίας πλειάδας τεχνικών και αισθητικών εκφράσεων του animation. Σε αυτά ξετυλίγεται ένας χείμαρρος εικόνων και ήχων, συμπυκνωμένες εικόνες της αγωνίας των ανθρώπων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Τρισδιάστατα είδωλα και βίντεο animation στην γκαλερί Εκφραση στη Βαλαωρίτου [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η έκθεση
«Είδωλα», του Μιχάλη Αρφαρά
Ekfrasi-Yianna Grammatopoulou: Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα, τηλ. 210 3607598
Εγκαίνια: 11/02 στις 20.00
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πόλη Κραυγή εγκαταστάσεις Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ