Summer in the city, του Γιάννη Οικονόμου-Εικόνες από την καυτή αυγουστιάτικη Αθήνα μες στο καταχείμωνο [εικόνες]

Πρόκειται για το φωτογραφικό ημερολόγιο μιας τριήμερης περιπλάνησης στη ζεστή, υγρή, υπνωτισμένη και μισοάδεια Αθήνα, τον περασμένο Αύγουστο.

Στον φωτογράφο Γιάννη Οικονόμου αρέσει να τριγυρνά στους δρόμους των πόλεων ανάμεσα στα κτίρια και στο ανώνυμο πλήθος και να καταγράφει απλές καθημερινές αστικές εικόνες. Απαθανατίζει συνηθισμένους ανθρώπους να κάνουν συνηθισμένα πράγματα σε συνηθισμένα μέρη. Τον διεγείρει η αίσθηση της αποτύπωσης και διάσωσης μιας μοναδικής στιγμής, η οποία ίσως να είναι φαινομενικά ασήμαντη και αδιάφορη, όμως μπορεί να κρύβει ιδιαίτερη δύναμη και μαγεία αν την κοιτάξεις με τον κατάλληλο τρόπο.

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και σήμερα ζει στα Χανιά. Έχει σπουδάσει Βιολογία (Ε.Κ.Π.Α) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε), όμως, λόγω μακροχρόνιας σχέσης με τον αθλητισμό, εργάζεται ως προπονητής αθλητικής βελτίωσης.

Αρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία με εντελώς τυχαίο τρόπο, το 2013. Εκμεταλλευόμενος τις ευκολίες, την αμεσότητα και το εύρος της πληροφόρησης, καθώς και το χαμηλό κόστος που προσφέρει η ψηφιακή επανάσταση, βελτίωσε γρήγορα τις φωτογραφικές του δεξιότητες με αποτέλεσμα να αποσπάσει εύφημο μνεία στον παγκόσμιο διαγωνισμό της SONY για το 2015. Η διάκριση αυτή τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί με μεγαλύτερο ζήλο, να εμβαθύνει και να αποπειραθεί να προσεγγίσει τις ρίζες τις φωτογραφικής τέχνης.

Πλέον, πηγαίνοντας κόντρα στην ψηφιακότητα και αυτοματοποίηση της εποχής, φωτογραφίζει αποκλειστικά με φιλμ χρησιμοποιώντας μια αναλογική NIKON από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Η έκθεση
Summer in the city, του Γιάννη Οικονόμου
Γκαλερί 7: Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη 1 Μαρτίου (20.00-22.00)
Διάρκεια έκθεσης: από 1 έως 24 Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αύγουστος Αθήνα φωτογραφία έκθεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ