Ενα βουνό από μαύρες πέτρες-Χορός, μουσική και εικαστικά, όλα μαζί -Με ελεύθερη είσοδο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενα βουνό από μαύρες πέτρες-Χορός, μουσική και εικαστικά, όλα μαζί -Με ελεύθερη είσοδο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια χορεύτρια, ένας εικαστικός και ένας μουσικός συμπράττουν και παρουσιάζουν μια εντελώς καινούργια παράσταση στον Βοτανικό.

Η Surface Αrea Dance Theatre (UK) και το BETON7, παρουσιάζουν τη νέα σόλο-παράσταση της χορογράφου Nicole Vivien Watson, με τίτλο A Mountain of Black Stones, σε συνεργασία με τον εικαστικό Γιώργο Μαραζιώτη και τον μουσικό Klunks.

Ενα βουνό από μαύρες πέτρες-Χορός, μουσική και εικαστικά, όλα μαζί -Με ελεύθερη είσοδο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το έργο μπορεί να περιγραφεί ως μια ζωντανή/σωματική περφόρμανς, η οποία στηρίζεται στην αλληλεπίδρασή γλυπτού, σωματικής κίνησης και ήχου. Το περιβάλλον της περφόρμανς κυριαρχείται από μια μεγάλη ποσότητα άνθρακα, τοποθετημένου στο κέντρο. Θαμμένα μέσα στο γλυπτό βρίσκονται 4 ηχεία που μεταδίδουν μια μουσική σύνθεση, η οποία αποτελείται από ήχους, γήινους και συνθετικούς, αποσυνδεδεμένους από το φυσικό περιβάλλον της γκαλερί.

Ενα βουνό από μαύρες πέτρες-Χορός, μουσική και εικαστικά, όλα μαζί -Με ελεύθερη είσοδο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η χορογραφία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προκαλέσει μια μεταφορική έννοια στον θεατή, από την πρώτη στιγμή, όπου θα αντικρίσει το γλυπτό. Η πρόθεση της παράστασης είναι να διευκολύνει τον θεατή/ επισκέπτη να βυθιστεί σε ένα περιβάλλον, στο οποίο η προσοχή θολώνεται, προκαλώντας μια υπαρξιακή κατάσταση που παίζει μεταξύ του σαρκικού, του υλικού και του αισθηματικού.

Ενα βουνό από μαύρες πέτρες-Χορός, μουσική και εικαστικά, όλα μαζί -Με ελεύθερη είσοδο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ενα βουνό από μαύρες πέτρες-Χορός, μουσική και εικαστικά, όλα μαζί -Με ελεύθερη είσοδο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Nicole Vivien Watson
Γεννήθηκε στο Durham της Αγγλίας το 1982. Ζει και εργάζεται στο Newcastle upon Tyne και στο Λονδίνο. Σπούδασε χορογραφία (BA) στο The Northern School of Contemporary Dance στο Leeds και νοηματική γλώσσα στο British στο Durham University - School of Modern Languages and Culture. Το 2007, ίδρυσε το Surface Area Dance Theatre CIC στο Newcastle upon Tyne της Αγγλίας με διακρίσεις από το The Princes Trust and Arts Council England, ως το νεότερο ιδρυτικό στέλεχος ενός CIC στη Βόρεια Αγγλία. Περισσότερα.

Ενα βουνό από μαύρες πέτρες-Χορός, μουσική και εικαστικά, όλα μαζί -Με ελεύθερη είσοδο [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Γιώργος Μαραζιώτης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε εικονογράφηση στο πανεπιστήμιο του Wolverhampton και καλλιτεχνική μεταξοτυπία στο School Of Visual Arts στη Νέα Υόρκη. Ως εικαστικός, χρησιμοποιεί διάφορα μέσα όπως ζωγραφική, μεταξοτυπία, γλυπτική και εγκαταστάσεις ενώ συχνά δουλεύει σε θεματικές ενότητες. Από το 2007 εργάζεται και ως σκηνογράφος για το θέατρο και τον σύγχρονο χορό.

Ενα βουνό από μαύρες πέτρες-Χορός, μουσική και εικαστικά, όλα μαζί -Με ελεύθερη είσοδο [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Στις 12 Φεβρουαρίου αμέσως μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους καλλιτέχνες. Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Η παράσταση
A Mountain of Black Stones

BETON7: Πύδνας 7, Αθήνα, Βοτανικός, τηλ. 210 7512625
Ημέρες παραστάσεων: 12 & 13 Φεβρουαρίου
Έναρξη: 20:30
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ