Η κρυμμένη εικόνα του... μπεστ σέλερ ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη στην Κυψέλη [εικόνες] - iefimerida.gr

Η κρυμμένη εικόνα του... μπεστ σέλερ ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη στην Κυψέλη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύριο εγκαινιάζεται η νέα έκθεση του εικαστικού που αγαπούν ιδιαιτέρως οι συλλέκτες και το κοινό στον εκθεσιακό χώρο «Φωκίωνος Νέγρη 16».

Οποτε κάνει έκθεση ο Ρόρρης, τα έργα του συνήθως πουλιούνται προτού καν γίνουν τα εγκαίνια. Πρόκειται για έναν από τους πιο αγαπητούς ζωγράφους στην Ελλάδα και όχι αδίκως. Οι ζεστές, ρεαλιστικές και ταυτόχρονα αλλόκοσμες εικόνες του μαγνητίζουν. Στην έκθεση αυτή πάντως, θα παρουσιαστούν 33 έργα του εικαστικού που ανήκουν στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.

 Η κρυμμένη εικόνα του... μπεστ σέλερ ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη στην Κυψέλη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τα έργα αυτά, που χρονολογούνται από το 1990 μέχρι σήμερα, αποτελούν ένα σύνολο απολύτως αντιπροσωπευτικό της ζωγραφικής διαδρομής του Γιώργου Ρόρρη (γ. 1963) – ενός από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν με μοντέλο σήμερα. Το νήμα που συνδέει τα έργα της έκθεσης στη «Φωκίωνος Νέγρη 16» προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να διακρίνει κανείς τη ματιά του συλλέκτη που τα ξεχώρισε μέσα από μια κοινή πορεία με τον καλλιτέχνη, από τα πρώτα ζωγραφικά του βήματα.

 Η κρυμμένη εικόνα του... μπεστ σέλερ ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη στην Κυψέλη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η δομή της έκθεσης, η οποία αποτελεί ουσιαστικά μια μικρή αναδρομή σε όλο το έργο του Γιώργου Ρόρρη, ακολουθεί μια χαλαρή χρονολογική πορεία. Κύριος στόχος όμως της παρουσίασης αυτής είναι να αναδείξει τις κοινές αναζητήσεις που διατρέχουν όλη τη θεματική του εικαστικού και αποτελούν τα βαθύτερα γνωρίσματα της ζωγραφικής του.

 Η κρυμμένη εικόνα του... μπεστ σέλερ ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη στην Κυψέλη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τα πρώιμα εσωτερικά, τα πρώτα αστικά και αγροτικά τοπία, οι νεκρές φύσεις, ο κόσμος του εργαστηρίου, το ντυμένο και το γυμνό μοντέλο, η προσθήκη των τελάρων στο αρχικό τελάρο του κάθε πίνακα, η σημασία του χώρου, η πίστη στον ρεαλισμό και παράλληλα η σχέση με την αφαίρεση, η απόδοση του ορατού μέσα από μια ψυχική ενόραση που υπερβαίνει το πεδίο της πραγματικότητας, είναι μερικές από τις πτυχές του έργου του Γιώργου Ρόρρη στις οποίες επικεντρώνεται η έκθεση αυτή.

 Η κρυμμένη εικόνα του... μπεστ σέλερ ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη στην Κυψέλη [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η έκθεση συνοδεύεται από πλήρως εικονογραφημένο, δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει κείμενα του Σωτήρη Φέλιου, της Ελισάβετ Πλέσσα, του Μισέλ Φάις και του Γιώργου Ρόρρη, καθώς και φωτογραφίες του ζωγράφου και του εργαστηρίου του από τον Jean-François Bonhomme.

 Η κρυμμένη εικόνα του... μπεστ σέλερ ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη στην Κυψέλη [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η έκθεση
«Η κρυμμένη εικόνα», του Γιώργου Ρόρρη
Γκαλερί «Φωκίωνος Νέγρη 16»: Φ. Νέγρη 16, Κυψέλη, τηλ. 210 8824681
Εγκαίνια: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου στις 20.00
Ξεναγήσεις: Ο Γιώργος Ρόρρης θα πραγματοποιήσει 3 ξεναγήσεις στην έκθεση
Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου στις 12.30 μ.μ.
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου στις 12.30 μ.μ.
Κυριακή, 20 Μαρτίου στις 12.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ζωγραφική Ρόρρης φωκιωνος νεγρη Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ