O βελονισμός βοηθάει και το αδυνάτισμα - iefimerida.gr

O βελονισμός βοηθάει και το αδυνάτισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γιορτές πέρασαν και σε πολλούς από εμάς φεύγοντας άφησαν κάποια παραπανίσια κιλά. Χάνονται αυτά τα κιλά και πως;

Δυστυχώς δεν χάνονται με μαγικό τρόπο ούτε μέσα σε μία μέρα. Ο έλεγχος της ποσότητας και ποιότητας της προσλαμβάνουσας τροφής καθώς και η συστηματική άσκηση είναι σημαντικοί παράγοντες για την επίτευξη και διατήρηση του στόχου μας. Έχουμε όμως και έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθειά μας αυτή: τον βελονισμό.

Τι σημαντικό και μοναδικό μας προσφέρει ο βελονισμός;

Ο βελονισμός αποδεδειγμένα καταστέλλει τις βουλιμικές κρίσεις στην διάρκεια των οποίων καταναλώνουμε περισσότερη τροφή από αυτήν που ουσιαστικά χρειαζόμαστε δηλ. το παραπάνω από το απαραίτητο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε ευκολότερα να πειθαρχήσουμε στο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης διότι η τοποθέτηση βελονών στο σώμα και στο αυτί προσφέρει την δυνατότητα να ελέγχουμε την συνήθη ροπή μας για παραπάνω πρόσληψη θερμίδων από τροφές και κυρίως από γλυκά.

Σε γενικές γραμμές, ο βελονισμός φαίνεται ότι διεγείρει το νευρικό σύστημα και προκαλεί την απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών. Οι βιοχημικές μεταβολές επηρεάζουν ομοιοστατικούς μηχανισμούς του σώματος, προωθώντας έτσι τη φυσική και συναισθηματική ευεξία.

Ειδικότερα φαίνεται ότι προκαλεί αύξηση τόσο της νευρικής δραστηριότητας στον έσω κοιλιακό πυρήνα του υποθαλάμου και του τόνου του λείου μυϊκού χιτώνα του στομάχου όσο και των επιπέδων της εγκεφαλίνης, βήτα ενδορφίνης και σεροτονίνης στο πλάσμα και στον εγκεφαλικό ιστό.

Έχει αποδειχθεί ότι εκτός από την μείωση της όρεξης και της επιθυμίας για γλυκά και ζάχαρη καθώς και του περιορισμού των βουλιμικών κρίσεων, ο βελονισμός επίσης αυξάνει το αίσθημα κορεσμού, ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης και των λιπιδίων του αίματος και μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη, καταστάσεων οι οποίες συνυπάρχουν ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή.

Η δε συστηματική χρήση του βελονισμού μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση και άλλων συνοδών παθήσεων όπως οι κρίσεις ημικρανίας, αϋπνίας, δυσμηνόρροιας, ευερέθιστου εντέρου κ.ά

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Χρειάζονται συνήθως 12-15 συνεδρίες, 1-2 φορές την εβδομάδα ανάλογα με την περίπτωση και μετά συντήρηση δηλ. μία επαναληπτική συνεδρία ανά μήνα ή όποτε κριθεί αναγκαίο από τον γιατρό σας. Η κάθε περίπτωση είναι απόλυτα εξατομικευμένη.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι παρόλο που ένα πρόγραμμα δίαιτας προκαλεί απώλεια βάρους στη θεραπεία της παχυσαρκίας, δεν έχει καμία επίδραση επί της καταστολής της όρεξης.

Ο βελονισμός λοιπόν μπορεί να αποδειχθεί ένας απρόσμενος σύμμαχος στην προσπάθεια για έλεγχο του σωματικού βάρους, είναι απόλυτα φυσική μέθοδος και δεν προκαλεί πόνο ή παρενέργειες όταν εφαρμόζεται από γιατρό κατάλληλα εκπαιδευμένο.

Ευχαριστούμε τον κ. Νάβαλη Κωνσταντίνο, Φυσίατρος - Βελονιστής. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://navalis.gr/ ή καλέστε στο 210-6142535 , 697 766 8148.

O βελονισμός βοηθάει και το αδυνάτισμα | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ