One pot pasta -Μακαρόνια τουρλού

Τα μακαρόνια «One Pot Pasta» είναι ένα διεθνές πιάτο. Η συνταγή είναι μαγική: βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, τα βράζετε και, ορίστε, έτοιμη μια υπέροχη ιταλική γεύση.

Υλικά

  • 1,5 φλυτζάνι βίδες
  • 1/2 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλυτζάνια μανιτάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1,5 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Ρίγανη, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι
  • Παρμεζάνα για τρίψιμο

Εκτέλεση

  • Κόψτε τις μελιτζάνες, βάλτε τις σε ένα σουρωτήρι και αλατίστε τις
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο
  • Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέστε τα μανιτάρια και τους κύβους μελιτζάνας (ξεπλύντε τις προηγουμένως να φύγει το αλάτι και στεγνώστε τις)
  • Σωτάρετε για κάποια λεπτά
  • Μέσα στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε τα μακαρόνια, τη σάλτσα, το απαραίτητο νερό (1 ποτήρι αρχικά, ελέγξτε αργότερα), το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον βασιλικό
  • Βάλτε τα να βράσουν, σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά
  • Βγάλτε τα σε περίπου 10 λεπτά για να είναι τα μακαρόνια al dente
  • Καλό είναι να τρίψετε λίγο τυρί παρμεζάνα μέσα στην κατσαρόλα, πριν σερβίρετε
  • Οταν σερβίρετε, τρίψτε ξανά παρμεζάνα από πάνω

Σε αυτή τη συνταγή έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τις μελιτζάνες με ό,τι άλλο λαχανικό υπάρχει πρόχειρο ή είναι εποχής: κολοκύθι, καρότο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μακαρόνια τουρλού one pot pasta

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ