«Η κυβέρνηση που επιδιώκετε θα στερείται λαϊκής νομιμοποίησης» - iefimerida.gr

«Η κυβέρνηση που επιδιώκετε θα στερείται λαϊκής νομιμοποίησης»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθιέρωση απλής αναλογικής και εκλογές το συντομότερο δυνατό ακόμη και έως τις 4 Δεκεμβρίου, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Για την εξαγγελθείσα επιδίωξη σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης καθώς οι συσχετισμοί στη σημερινή Βουλή δεν απηχούν τη λαϊκή εντολή. «Καμία διαδικασία που αγνοεί τη λαϊκή κυριαρχία δεν μπορεί να είναι λύση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν κατάλαβα καλά ο Πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για μία άλλη κυβέρνηση και όχι τη δική του. Για μια κυβέρνηση της οποίας προφανώς δεν θα ηγείται ο ίδιος και που δεν ξέρουμε ούτε ποιοι θα την απαρτίζουν. Ξέρουμε όμως τι σκοπεύει να πάρει αυτή η κυβέρνηση. Θα έχει στόχο να συνεχίσει τις ίδιες ανάλγητες πολιτικές», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι: «Θα εφαρμοστούν οι ανάλγητες πολιτικές τις οποίες προστάζει η τρόικα η οποία έχει την οικονομική κηδεμονία της χώρας και θέλει και την πολιτική κηδεμονία και δίνει και εντολή σχηματισμού κυβέρνησης».

«Όπως και αν την πείτε αυτή την κυβέρνηση που θα επιδιώξετε, οικουμενική, συνεργασίας, σωτηρίας, θα είναι μια κυβέρνηση που θα στερείται λαϊκής νομιμοποίησης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ