Η πριγκίπισσα Σαρλίν μάγεψε τον Πάπα -Γιατί είχε ιδιαίτερη σημασία το λευκό σύνολό της [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πριγκίπισσα Σαρλίν μάγεψε τον Πάπα -Γιατί είχε ιδιαίτερη σημασία το λευκό σύνολό της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχοντας καλυμμένο το κεφάλι της με ένα λευκό δαντελένιο πέπλο, η πριγκίπισσα Σαρλίν έφτασε στο Μονακό, μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Αλβέρτο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος γοητεύτηκε από την προσωπικότητα της πριγκίπισσας του Μονακό, σύμφωνα με το Associated Press. Η γεννημένη στην Ζιμπάμπουε, πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης, φορούσε λευκό παλτό και φόρεμα στη συνάντηση. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για το πρωτόκολλο.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν μάγεψε τον Πάπα -Γιατί είχε ιδιαίτερη σημασία το λευκό σύνολό της [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η πριγκίπισσα του Μονακό είναι μία από τις επτά γυναίκες στον κόσμο που μπορεί να φορά λευκό σύνολο όταν συναντά τον Πάπα. Το «le privilége du blanc», όπως ονομάζεται στα γαλλικά, είναι μία παράδοση που αφορά τις καθολικές βασίλισσες και πριγκίπισσες και τηρείται για σημαντικά γεγονότα στο Βατικανό.

Η πριγκίπισσα του Μονακό, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η βασίλισσα Πάολα του Βελγίου, η μεγάλη δούκισσα Μαρία Τερέσα του Λουξεμβούργου, η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, η βασίλισσα Λετίτσια της Ισπανίας και η πριγκίπισσα Μαρίνα της Νάπολι έχουν αυτό το δικαίωμα.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν μάγεψε τον Πάπα -Γιατί είχε ιδιαίτερη σημασία το λευκό σύνολό της [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Κανονικά, το πρωτόκολλο για τις συναντήσεις με τον Πάπα απαιτεί οι κυρίες να φορούν μακριά μαύρα φορέματα, με ψηλό λαιμό και μακριά μανίκια, όπως και να έχουν μαύρο μαντίλι στα μαλλιά τους.

Στη συνάντηση, ο Πάπας Φραγκίσκος χαμογέλασε, καθώς η Σαρλίν γονάτισε μπροστά του, έπιασε το δεξί χέρι του και το ασπάστηκε. Το ζεύγος δεν είχε μαζί του τα 13 μηνών δίδυμα, αλλά ο Πάπας τους διαβεβαίωσε ότι «Θα προσευχηθώ ιδιαίτερα για τα παιδιά σας».

Η πριγκίπισσα Σαρλίν μάγεψε τον Πάπα -Γιατί είχε ιδιαίτερη σημασία το λευκό σύνολό της [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο πρίγκιπας, ο οποίος διαθέτει μία φάρμα, χάρισε στον Ποντίφικα ένα καλάθι με φρούτα και λαχανικά και ένα ακόμη με τυρί. Ακόμη, του έδωσε μία ειδική έκδοση- τυπωμένη στο Μονακό- της παπικής εγκυκλίου- η οποία τονίζει το καθήκον των ανθρώπων να σώσουν το περιβάλλον.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν μάγεψε τον Πάπα -Γιατί είχε ιδιαίτερη σημασία το λευκό σύνολό της [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η πριγκίπισσα Σαρλίν μάγεψε τον Πάπα -Γιατί είχε ιδιαίτερη σημασία το λευκό σύνολό της [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η πριγκίπισσα Σαρλίν μάγεψε τον Πάπα -Γιατί είχε ιδιαίτερη σημασία το λευκό σύνολό της [εικόνες] | iefimerida.gr 5

«Το γνωρίζετε», είπε αστειευόμενος ο Αλβέρτος, με τον Πάπα να απαντά στην ίδια διάθεση «Νομίζω ότι το έχω διαβάσει».




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ