Απεργούν οι οινοπαραγωγοί-Ζητούν την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προχωρούν οι οινοπαραγωγοί, ζητώντας την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, η εφαρμογή του οποίου έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στις εξαγωγές όσο και στις μικρές επιχειρήσεις που απειλούνται άμεσα με διακοπή της δραστηριότητάς τους.

Στις 25 του μήνα θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική απεργία ενώ ήδη διοργανώνονται περιφερειακές συγκεντρώσεις προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Οινοπαραγωγών με τον Σταύρο Θεοδωράκη, εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για το μέλλον του ελληνικού κρασιού και επεσήμαναν τα προβλήματα δυσλειτουργίας, που έχει επιφέρει στις επιχειρήσεις, η- χωρίς προετοιμασία-εφαρμογή του μέτρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος και ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, Γιάννης Βογιατζής.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, Κεχρής Παρών δήλωσε: συζητήσαμε με τον κ. Θεοδωράκη τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση έτσι ώστε ο ΕΦΚ ει δυνατόν να καταργηθεί αλλά σε πρώτη φάση να μπορέσουμε να λύσουμε τα άμεσα προβλήματα που είναι θέματα επιβίωσης για όλους τους οινοπαραγωγούς. Αποφασίσαμε στις 25 του μήνα να κάνουμε μια πανελλαδική απεργία, όλα μας τα μέλη. Επίσης θα καταθέσουμε ένα ψήφισμα στη Βουλή γι΄αυτό το σκοπό. Την επανεξέταση του μέτρου ζητά από την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν άδικο φόρο, ο οποίος εκτός των άλλων, απαιτεί μια γραφειοκρατική προετοιμασία που διαλύει το μικρό παραγωγό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΦΚ κρασί οινοπαραγωγοί Απεργία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ