Μπορντό: Η γαλλική πόλη και το κρασί της σε ταξιδεύουν στο χρόνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Μπορντό: Η γαλλική πόλη και το κρασί της σε ταξιδεύουν στο χρόνο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι πολυδιαφημισμένο. Ακούγεται συνήθως μόνο για το εξαιρετικής ποιότητας κρασί του. Το Μπορτνό, είναι η 2η γαλλική πόλη μετά το Παρίσι με τα περισσότερα ιστορική μνημεία, 376 στο σύνολο και υπόσχεται ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο.

Μια μικρή πόλη, στα νοτιο-δυτικά της χώρας, την οποια προτιμούν για απόδραση Σαββατοκύριακου Άγγλοι και Ισπανοί αφού βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας αεροπορικώς.

Τα τελευταία χρόνια, το Μπορντό έχει αναγεννηθεί στα χέρια του πρώην Γάλλου πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ, του δημάρχου πλέον της πόλης.

Το βάρος δεν έπεσε μόνο στα μνημεία και τους δρόμους της πόλης αλλά και στην ποιότητα της διασκέδασης. Το νέο εστιατόριο που άνοιξε ο φημισμένος σεφ Ζοέλ Ρομπουσόν μαζί με τον Γκόρντον Ράμσεϊ, αποτελεί ένα από τα βήματα «ανόδου» του Μπορντό, το οποίο προσπαθεί και πετυχαίνει να μαγνητίσει ολοένα και περισσότερους τουρίστες.

Μπορντό: Η γαλλική πόλη και το κρασί της σε ταξιδεύουν στο χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το επιβλητικό 5αστερο ξενοδοχείο Le Grand Hotel, χτισμένο το 1779 ακριβώς στο κέντρο της πόλης και ανάμεσα σε ένα εμπορικό τρίγωνο, αποτελεί ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια, από το οποίο αναδύει μια ομορφιά χιλιάδων χρόνων πίσω.

Μπορντό: Η γαλλική πόλη και το κρασί της σε ταξιδεύουν στο χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το Μπορντό είναι ξακουστό για την παραγωγή κρασιού και το 10ήμερο φεστιβάλ κάθε Μαϊου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στη χώρα. Άλλωστε, η παραγωγή κρασιού κρατά από τον 8ο αιώνα.

Μπορντό: Η γαλλική πόλη και το κρασί της σε ταξιδεύουν στο χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η νύχτα στη γαλλική πόλη είναι μαγευτική. Άλλωστε δεν απέκτησε τυχαία το πρωσονύμιο «Le Port fe la Lune» (Το λιμάνι του φεγγαριού).

Μπορντό: Η γαλλική πόλη και το κρασί της σε ταξιδεύουν στο χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Μια από τις πιο όμορφες εικόνες που προσφέρει το Μπορντό βρίσκεται κοντά στον ποταμό Garrone όπου το νερό δημιουργεί μια «πισίνα» η οποία κυρίως τα βράδια μετατρέπεται σε καθρέφτη του «Place de la Bourse»...

Μπορντό: Η γαλλική πόλη και το κρασί της σε ταξιδεύουν στο χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Μπορντό: Η γαλλική πόλη και το κρασί της σε ταξιδεύουν στο χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπορντό ταξίδι κρασί μνημεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ