Ο πρωθυπουργός αναζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τους G-20 - iefimerida.gr

Ο πρωθυπουργός αναζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τους G-20

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόσκληση που δέχθηκε χθες ο Ελληνας πρωθυπουργός από τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για να παρευρεθεί στη σύνοδο των G20 στις Κάννες σηματοδοτεί την παγκόσμια αγωνία για το ελληνικό πρόβλημα.

Οι εταίροι και δανειστές μας παρότι τελικά ανέχονται το δημοψήφισμα το οποίο εξήγγειλε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στην ουσία είναι δυσαρεστημένοι καθώς βλέπουν να πέφτει στο κενό η συμφωνία της συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Ουσιαστικά ο κ. Παπανδρέου καλείται σήμερα να δώσει εξηγήσεις αλλά και διαβεβαιώσεις ότι οι πρωτοβουλίες του δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τη συμφωνία, αλλά και το ευρώ. Κανείς δεν γνωρίζει ποια ακριβώς θα είναι τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός και με ποιο τρόπο θα πείσει τους συνομιλητές του να του δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης». Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες οι δανειστές μας φέρονται αποφασισμένοι να θέσουν τελεσίγραφο στον κ. Παπανδρέου προκειμένου να τελειώνει το συντομότερο δυνατό με το δημοψήφισμα, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι αυτό τελικά θα πραγματοποιηθεί.

Η κατάρρευση των παγκόσμιων αγορών που ακολούθησε τον πρωθυπουργικό «οδικό χάρτη» καθιστά ακόμη περισσότερο δραματικές τις σημερινές επαφές.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν αρχικά με τον πρόεδρο Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για να μελετήσουν την κατάσταση και ενδεχομένως να αποφασίσουν τη στάση τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συναντήσεων η «σύνοδος διαβούλευσης» των Ευρωπαίων ηγετών με τους θεσμικούς παράγοντες της Ε.Ε. θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας και στις 9.30 μ.μ. θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τους Μέρκελ και Σαρκοζί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ