Οι 10+1 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας. Φέτος θα την αγοράσετε έτοιμη! [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι 10+1 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας. Φέτος θα την αγοράσετε έτοιμη! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν δεν το 'χετε με τα γλυκά, αν δεν σας πέτυχε η δική σας, αν τελικά δεν προλάβατε να τη φτιάξετε, δείτε που θα βρείτε την πιο λαχταριστή βασιλόπιτα. Με συνταγή κρυφή και μοναδική.

1. Pastry Family: Ριζάρη 19, Χίλτον, τηλ. 210 7210987, Κηφισίας 244, Κηφισιά, τηλ. 210-8082897
Αυτό το cult ζαχαροπλαστείο απέναντι από τον Δημόκριτο, έχει τη δική του παράδοση στη βασιλόπιτα. Σε μορφή κέικ, με βούτυρο γάλακτος Νορμανδίας, με πορτοκάλι, με αμύγλαδο, με... τα πάντα. Στην τέλεια αναλογία για την πιο εκλεπτυσμένη γεύση.

 Οι 10+1 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας. Φέτος θα την αγοράσετε έτοιμη! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

2. Αφοι Ασημακόπουλοι: Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, τηλ. 210 3610092
Το αιωνόβιο και καλύτερο ζαχαροπλαστείο των Εξαρχείων φυσικά και κάνει τη δική του βασιλόπιτα και μάλιστα φημίζεται γι αυτήν. Κέικ, βουτυρένιο, με άρωμα πορτοκαλού. Αφράτο, μυρωδάτο και λιμπιστικό.

 Οι 10+1 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας. Φέτος θα την αγοράσετε έτοιμη! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

3. ΡΙΟ: Πρωτέως 4, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9831892
Εδώ βασιλεύει το τσουρέκι, με αυθεντική πολίτικη συνταγή που έφερε μαζί του από τον προηγούμενο αιώνα ο ιδιοκτήτης του μικρού αυτού ζαχαροπλαστείου. Εννοείται ότι το μοναδικό αυτό τσουρεκάκι, με το μυστικό μείγμα μπαχαρικών, είναι το μπεστ σέλερ στην περιοχή, όπου μένουν οι ορίτζιναλ Κωνσταντινουπολίτες.

4. ΕΥΗ: Ιλισσίων 2 & Νυμφαίου 4, Ιλίσια, τηλ. 210 7241766
Οταν αυτό το ζαχαροπλαστείο ήταν στην οδό Μαρασλή απέναντι από τον Ευαγγελισμό μοσχοβολούσε ο τόπος από το τσουρέκι του. Πλέον μεταφέρθηκε στα Ιλίσια και πήρε μαζί του και το must γλυκό της Πρωτοχρονιάς που αγόραζαν όλοι οι Κολωνακιώτες για το σπίτι ή για τα καλέσματα στα ρεβεγιόν. Είναι η γνωστή βασιλόπιτα-τσουρέκι με μαχλέπι και μαστίχα και με γεύση μοναδική.

 Οι 10+1 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας. Φέτος θα την αγοράσετε έτοιμη! [εικόνες] | iefimerida.gr 2

5. Αριστοκρατικόν: Αργυροπούλου 8, Κηφισιά, τηλ. 210 8016533
Κέικ γιαουρτιού, σε στυλ σμυρνέικο, μαλακό, αφράτο, με άρωμα πορτοκαλιού και φινετσάτο. Αυτή είναι η περίφημη βασιλόπιτα του ζαχαροπλαστείου που προτιμούν οι Κιφησιώτες εδώ και χρόνια. Προφανώς εκείνοι ξέρουν καλύτερα.

 Οι 10+1 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας. Φέτος θα την αγοράσετε έτοιμη! [εικόνες] | iefimerida.gr 3


6. ΦΥΣΙΣ: λεωφ. Κηφισίας 98 Μαρούσι, τηλ. 211 4069267
Αν είστε λάτρεις της φυσικής διατροφής αυτό είναι το ζαχαροπλαστείο σας. Με βιολογικές και οργανικές πρώτες ύλες, με ειδική μαεστρία στην παράξενη χημεία της ζαχαροπλαστικής, οι επιστήμονες-ζαχαροπλάστες του ΦΥΣΙΣ παρασκευάζουν πεντανόστιμα γλυκά, χωρίς τα γνωστά επιβαρυντικά συστατικά τους. Και αυτοί λοιπόν κάνουν τη βασιλόπιτά τους. Σε μορφή κέικ, με βιολογικό αλεύρι, μπόλικο καρύδι και πορτοκάλι για πολύ άρωμα. Μιλάμε για πολίτικη συνταγή βέβαια. Και την ετοιμάζουν σε τρεις εκδοχές: α) με καστανή ζάχαρη, β) χωρίς καθόλου ζάχαρη, με σιρόπι αγαύης και γ) με καστανή ζάχαρη χωρίς γλουτένη. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι εδώ η ζαχαροπλαστική περνάει σε άλλο επίπεδο.

7. Σαχινίδης: Μαντζουράκη 2, Φιλοθέη- Ψυχικό, τηλ.: 210 6926286
Ο φημισμένος αυτός φούρνος των βορείων προαστίων κάνει δύο ειδών βασιλόπιτες αλλά όλοι ζητάνε αυτήν σε μορφή κέικ. Αφράτη, με παλιά αυθεντική συνταγή, με την τέλεια αναλογία πορτοκαλιού και το πιο αρωματικό βούτυρο. Υπάρχει όμως στις προθήκες και η τσουρεκάτη, με μαστίχα και μαχλέπι, για τους φανατικούς του είδους.

 Οι 10+1 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας. Φέτος θα την αγοράσετε έτοιμη! [εικόνες] | iefimerida.gr 4

8. Δήμου: Πουλοπούλου 17, Θησείο, τηλ.: 210 3462131
Ο κ. Δήμου είναι Ηπειρώτης και οι Ηπειρώτες ξέρουν από καλό αιγοπρόβειο βούτυρο. Από εδώ λοιπόν αρχίζουν όλα. Οι βασιλόπιτες που ψήνονται σ΄αυτόν τον φούρνο του Θησείου σπάνε τη μύτη όλης της γειτονιάς. Και είναι πολλών ειδών: σε μορφή γιαουρτόπιτας (σμυρνέικη), σε μορφή κέικ, σε τσουρεκάκι βουτυράτο και με σοκολάτα ή κάστανο. Ο ίδιος το ξεκαθαρίζει: οι γεύσεις είναι δυνατές, τα αρώματα έντονα, τα είδη ξεχωρίζουν. Εμένα πάντως με τρελαίνει η σμυρνέικη με τα αρώματα από βούτυρο, πορτοκάλι και ρούμι. Γιατί αν είναι να φας τη βασιλόπιτα μια φορά τον χρόνο, πρέπει να σου μείνει αξέχαστη!

 Οι 10+1 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας. Φέτος θα την αγοράσετε έτοιμη! [εικόνες] | iefimerida.gr 5

9. Τάκης: Μισαραλιώτου 14, Μακρυγιάννη, τηλ. 210 9230052
Ο φούρνος αυτός είναι παλιός και πασίγνωστος, όχι μόνο στη γειτονιά μα σε όλη την Αθήνα. Οι λιχουδιές που ξεφουρνίζει καθημερινά δεν περιγράφονται και οι πειραματισμοί του σε ψωμιά και σε γλυκά πάντα σε βάζουν σε πειρασμό όποτε μπαίνεις. Με τη βασιλόπιτα όμως δεν πειραματίζεται καθόλου ο μερακλής ιδιοκτήτης. «Αυτήν ξέρω από τα γεννοφάσκια μου» λέει «και αυτή κάνω μόνο». Είναι το πολίτικο αφράτο, απαλό και απίστευτα μυρωδάτο τσουρέκι με μαστίχα και μαχλέπι. Παλιά συνταγή, μυστική, που δεν τη φανερώνει πουθενά! Γι αυτό το τσουρεκάκι είναι πολύ περήφανος και γι αυτό το τσουρεκάκι στήνεται ο κόσμος στις ουρές κάθε χρόνο στις γιορτές.

 Οι 10+1 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας. Φέτος θα την αγοράσετε έτοιμη! [εικόνες] | iefimerida.gr 6

10. Λυκαβηττός: Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, τηλ. 210 7211348
Αυτός ο φούρνος του Κολωνακίου με τις αμέτρητες λιχουδιές, στις γιορτές προτείνει κάτι μοναδικό: πανετόνε! Είναι μακράν το καλύτερο της Αθήνας, είναι σοφό να το παραγγείλεις γιατί τελειώνει γρήγορα και βασίζεται σε αυθεντική τοσκανέζικη συνταγή από Ιταλό φίλο του φούρναρη, κ. Ισκιδάκη. Το έχω δοκιμάσει συστημένη και δεν το ξεχνάω. Αφράτο, φουσκωτό, μυρωδάτο, απαλό, με ζουμερές σταφίδες και φρουτάκια (βουτηγμένα σε ρούμι), με γλυκιά γεύση αλλά όχι λιγωτική. Επίσης, πρέπει να πω ότι διατηρήθηκε αφράτο μέχρι το τελευταίο κομμάτι τις επόμενες μέρες.

 Οι 10+1 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας. Φέτος θα την αγοράσετε έτοιμη! [εικόνες] | iefimerida.gr 7

11. Αρτοποιείο Βενέτη: Σαρρή 13 και Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή, τηλ. 210 3214035
Μην μπερδεύεστε με τους φούρνους της αλυσίδας. Εδώ έχουμε άλλο πράγμα. Ο φούρνος άνοιξε στου Ψυρρή το 1907 από τον παππού των αδελφών Βενέτη (Λάμπρος και Απόστολος), οι οποίοι συνεχίζουν με τόλμη και μεράκι την οικογενειακή επιχείρηση, τρίτοι στη σειρά. Για να καταλάβετε προμηθεύουν με είδη τους και το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Λοιπόν εδώ οι συνταγές της βασιλόπιτας είναι τρεις: α) σε μορφή κέικ με πορτοκάλι και καρύδια, β) σε μορφή γιαουρτόπιτας (σμυρνέικη) με Grand Marnier και σε γ) ανάλαφρο, φουσκωτό τσουρέκι με μαστίχα και μαχλέπι. Εξαίσια κατάσταση, δηλαδή! Αντε να διαλέξεις...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ