Γαλλική εφημερίδα κορόιδεψε το Μωάμεθ και το πλήρωσε - iefimerida.gr

Γαλλική εφημερίδα κορόιδεψε το Μωάμεθ και το πλήρωσε

επίθεση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε στα γραφεία της εβδομαδιαίας γαλλικής σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, μία ημέρα μετά την κυκλοφορία του φύλλου της αυτής της εβδομάδας, στο οποίο ως εκδότης εμφανίζεται ο Προφήτης Μωάμεθ.

Όπως δήλωσε ο αρχισυντάκτης της σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, «πλέον δεν έχουμε εφημερίδα. Τα γραφεία έχουν καταστραφεί, το ίδιο και όλος ο εξοπλισμός μας. Είναι θαύμα που δεν τραυματίστηκε κανείς». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι και η ιστοσελίδα της εφημερίδας δέχτηκε επίθεση από χάκερ, ο οποίος «ανέβασε» ένα μήνυμα στα αγγλικά και στα τούρκικα με το οποίο βρίζει και καταριέται τους άπιστους δημοσιογράφους.

Η εφημερίδα, η οποία φημίζεται για την «αλλεργία» της σε ο,τιδήποτε θρησκευτικό, δεν αρκέστηκε μόνο στον «εκδότη», αλλά άλλαξε και τον τίτλο του φύλλου, από Charlie Hebdo σε Sharia Hebdo, -Σαρία είναι ο ηθικός κώδικας και θρησκευτικός νόμος των Μουσουλμάνων- σατιρίζοντας τη νίκη του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα στην Τυνησία.

«Με σκοπό να γιορτάσουμε τη νίκη του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα στην Τυνησία και την υπόσχεση του προέδρου του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ότι η σαρία θα είναι η κύρια πηγή νόμων Λιβύη, η Charlie Hebdo πρότεινε στον Μωάμεθ να είναι ο εκδότης του επόμενου φύλλου της», ανακοίνωσε η εφημερίδα. Στο εξώφυλλο απεικονίζεται ο Μωάμεθ, ο οποίος σαφώς ικανοποιημένος δηλώνει: «100 μαστιγώματα, αν δεν πεθάνουν από τα γέλια».

Μέσα στην εφημερίδα υπάρχει ένα άρθρο του «συντάκτη Μωάμεθ» στο οποίο εξηγεί «τη χαλαρή σαρία», ενώ ο Μωάμεθ απεικονίζεται με μια κόκκινη μύτη κλόουν και τη φράση: «Ναι, το Ισλάμ είναι συμβατό με το χιούμορ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ