Απλό κέικ σοκολάτας με φουντούκια

Αυτή η συνταγή είναι με προσεγμένα υλικά. Αλεύρι ολικής και μαύρη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής. Τα βρίσκετε όλα πανεύκολα!

Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι ολικής
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη rapadura

(κλάσεις ανώτερη και πιο υγεινή από την άσπρη ζάχαρη. Δεν έχει υποστεί κανένα ραφινάρισμα, είναι καθαρό ζαχαροκάλαμο. Αγοράστε την στο σούπερ μάρκετ)

  • 50 γραμμάρια τριμμένο αμύγδαλο
  • 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμμάρια γάλα
  • 200 γραμμάρια μέλι ποιοτικό
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 50-80 γραμμάρια φουντούκια
  • 50 γραμμάρια σοκολάτα ζαχαροπλαστικής ποιοτική

Εκτέλεση

  • Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε κατσαρόλα ζεστάνετε μαζί το γάλα, το βούτυρο και το μέλι
  • Χαμηλή φωτιά
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το τριμμένο αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ
  • Ρίξτε τα όλα μέσα στην κατσαρόλα
  • Ανακατέψτε ελαφρά, πάντα σε χαμηλή φωτιά
  • Σπάστε χοντρά τα φουντούκια και τη σοκολάτα και ρίξτε τα στην κατσαρόλα
  • Ανακατέψτε μια-δυό και βγάλτε από τη φωτιά
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή φόρμα κέηκ πολύ καλά
  • Ρίξτε μέσα το υγρό υλικό και βάλτε το φούρνο για 45 λεπτά
  • Αν δείτε ότι καίγεται από πάνω, βάλτε αλουμινόχαρτο
  • Αφήστε το να κρυώσει για λίγο πριν σερβίρετε
  • Το γλυκό σας είναι καλύτερο από όλους τους σεφ μαζί!
  • Το μέλι όχι μόνο μας σώζει από τη ζάχαρη, αλλά κρατάει το κέηκ μαλακό σαν βούτυρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή απλό Kέικ σοκολάτας φουντούκια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ