Αυτή η συνταγή είναι με προσεγμένα υλικά. Αλεύρι ολικής και μαύρη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής. Τα βρίσκετε όλα πανεύκολα!
Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι ολικής
- 50 γραμμάρια ζάχαρη rapadura
(κλάσεις ανώτερη και πιο υγεινή από την άσπρη ζάχαρη. Δεν έχει υποστεί κανένα ραφινάρισμα, είναι καθαρό ζαχαροκάλαμο. Αγοράστε την στο σούπερ μάρκετ)
- 50 γραμμάρια τριμμένο αμύγδαλο
- 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 100 γραμμάρια γάλα
- 200 γραμμάρια μέλι ποιοτικό
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 50-80 γραμμάρια φουντούκια
- 50 γραμμάρια σοκολάτα ζαχαροπλαστικής ποιοτική
Εκτέλεση
- Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε κατσαρόλα ζεστάνετε μαζί το γάλα, το βούτυρο και το μέλι
- Χαμηλή φωτιά
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το τριμμένο αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ
- Ρίξτε τα όλα μέσα στην κατσαρόλα
- Ανακατέψτε ελαφρά, πάντα σε χαμηλή φωτιά
- Σπάστε χοντρά τα φουντούκια και τη σοκολάτα και ρίξτε τα στην κατσαρόλα
- Ανακατέψτε μια-δυό και βγάλτε από τη φωτιά
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή φόρμα κέηκ πολύ καλά
- Ρίξτε μέσα το υγρό υλικό και βάλτε το φούρνο για 45 λεπτά
- Αν δείτε ότι καίγεται από πάνω, βάλτε αλουμινόχαρτο
- Αφήστε το να κρυώσει για λίγο πριν σερβίρετε
- Το γλυκό σας είναι καλύτερο από όλους τους σεφ μαζί!
- Το μέλι όχι μόνο μας σώζει από τη ζάχαρη, αλλά κρατάει το κέηκ μαλακό σαν βούτυρο