Δημοσκόπηση: Οι μισοί Αμερικανοί θα ντρέπονταν αν ήταν πρόεδρός τους ο Τραμπ - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Οι μισοί Αμερικανοί θα ντρέπονταν αν ήταν πρόεδρός τους ο Τραμπ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ντροπή θα αισθάνονταν οι μισοί Αμερικανοί αν ήταν πρόεδρος της χώρας τους ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της Quinnipiac, το 20% εκείνων που δηλώνουν το παραπάνω είναι ρεπουμπλικανοί. Ο μεγιστάνας θεωρείται το φαβορί για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η ερώτηση στη δημοσκόπηση ήταν: «Θα αισθανόσασταν υπερήφανοι, ντροπιασμένοι ή τίποτα από τα δύο αν ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν πρόεδρος;». Σε αυτή, το 23% δήλωσε ότι θα αισθανόταν υπερηφάνεια, το 50% ντροπή και το 24% τίποτα από τα δύο. Από τους ερωτηθέντες, το 44% των Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι θα αισθανόταν υπερηφάνεια με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ενώ το 3% των Δημοκρατικών έδωσε την ίδια απάντηση.

Οταν δέχθηκαν την ίδια ερώτηση για την Χίλαρι Κλίντον, το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, το 33% δήλωσε ότι θα αισθανόταν υπερηφάνεια αν εκείνη γινόταν πρόεδρος, το 35% θα ένιωθε ντροπή και το 29% δεν είχε άποψη.

Ακόμη, στην ίδια δημοσκόπηση, το 28% των Ρεπουμπλικανών θα ψήφιζε Τραμπ σήμερα και το 24% θα προτιμούσε τον Τεντ Κρουζ. Από τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, το 61% θα ψήφιζε την Κλίντον και το 30% τον Μπέρνι Σάντερς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ