Παίρνουν θέσεις μάχης ο δήμαρχος και οι κάτοικοι του Ελληνικού για τη μεταφορά μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο - iefimerida.gr

Παίρνουν θέσεις μάχης ο δήμαρχος και οι κάτοικοι του Ελληνικού για τη μεταφορά μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ενδεικτικό είναι πως οι κάτοικοι της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής στο Ελληνικό, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις εγκαταστάσεις που είναι τα παλιά υπόστεγα επισκευής αεροσκαφών, τα γνωστά Τολ, είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο.

Σύμφωνα με το vimaonline, στην έκτακτη συγκέντρωση το απόγευμα της Δευτέρας η Επιτροπή Κατοίκων δήλωσε με κάθε τρόπο την αντίθεσή της στη μεταφορά μεταναστών στο Ελληνικό και προανήγγειλε κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια, ενώ θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι οι δήμοι προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποτρέψουν τα σχέδια του υπουργείου, αφού δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση για τη δημιουργία καταυλισμού.

Μάλιστα, οι κάτοικοι λένε «όχι» ακόμα και στην προσωρινή χρήση του χώρου για τη φιλοξενία μεταναστών, αφού, όπως υποστήριξαν, δεν εμπιστεύονται σε καμία περίπτωση την κυβέρνηση ότι θα κρατήσει τον λόγο της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ