Σύμβουλος του ΓΑΠ μηνύει δημοσιογράφο για σχόλια στο Facebook - iefimerida.gr

Σύμβουλος του ΓΑΠ μηνύει δημοσιογράφο για σχόλια στο Facebook

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πρωτοφανή αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε η κυρία Βαγγελιώ Σχοιναράκη, σύμβουλος του πρωθυπουργού, πρώην νομάρχης και βουλευτής κατά δημοσιογράφου για σχόλια που έκανε ο τελευταίος στο... Facebook!

Συγκεκριμένα, η κυρία Σχοιναράκη ζητά 100.000 ευρώ αποζημίωση αλλά και την φυλάκιση του δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη της κρητικής εφημερίδας Πατρίς όχι για άρθρα του στην εφημερίδα αλλά για σχόλια που ανήρτησε στο Facebook.

Οπως γράφει χαρακτηριστικά στην αγωγή:

Ο εναγόμενος στην προσωπική σελίδα που διατηρεί στο διαδικτυακό τόπο επικοινωνίας χρηστών διαδικτύου Facebook προέβη συνειδητά με πράξεις στην διάδοση αναληθών δυσφημιστικών περιστατικών και ύβρεων σε βαρος μου. Προσέβαλε βάναυσα την προσωπικότητά μου»

Η αγωγή αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις αφού μέχρι σήμερα ακόμα και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης που δέχονται σκληρή κριτική δεν έχουν προβεί σε τέτοιες ενέργειες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρώην νομάρχης Ηρακλείου αναφέρει:

«Ο δημοσιογράφος Αλέκος Ανδρικάκης τα δυο τελευταία χρόνια, επιδίδεται σε μία εκστρατεία κατασυκοφάντησής μου, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Υπήρξε ανοχή από την πλευρά μου στα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης.

Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι χρησιμοποιεί και το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com, υπερβαίνοντας τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και κριτικής, για να διατυπώνει ονειδιστικούς σε βάρος μου υπαινιγμούς σε προσωπικό επίπεδο και ενθαρρύνει, τεχνηέντως, εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος μου από τους χρήστες του παραπάνω μέσου, πολλαπλασιάζοντας έτσι τη βλάβη της προσωπικότητάς μου.

Επειδή όλες αυτές οι ενέργειες είναι απαράδεκτες και όσα διατυπώνει είναι εντελώς ανυπόστατα -και το γνωρίζει-, διότι υπάρχουν τα αντίστοιχα έγγραφα που αποδεικνύουν τις αποδοχές μου κ.λπ.,

Και επειδή, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, δεν έχω άλλο τρόπο να προστατεύσω τον εαυτόν μου και την οικογένειά μου από τέτοιες συμπεριφορές, προσφεύγω όπως όλοι οι πολίτες, ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων, προκειμένου να έχει και ο ίδιος τη δυνατότητα να υποστηρίξει επίσημα όλα όσα αναφέρει.

Είμαι υποχρεωμένη να προβώ σ' αυτή την δήλωση, γιατί και σήμερα, χρησιμοποιώντας τα μέσα ενημέρωσης, προσπαθεί να συνεχίσει τις συκοφαντίες, διαστρεβλώνοντας μάλιστα, το ουσιαστικό περιεχόμενο της προσφυγής μου.

Με εκτίμηση

Ευαγγελία Σχοιναράκη - Ηλιάκη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγωγή Βαγγελιώ Σχοιναράκη δυσφήμηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ