Η φύση και ο άνθρωπος, του Χρήστου Δεληδήμου, στην γκαλερί Ιλεάνα Τούντα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η φύση και ο άνθρωπος, του Χρήστου Δεληδήμου, στην γκαλερί Ιλεάνα Τούντα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Something Nests Inside You, Something Will Not Be The Same» είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης. Η φύση φωλιάζει μέσα μας. Μας απειλεί ή την απειλούμε;

Στην εγκατάσταση που παρουσιάζει ο Χρήστος Δεληδήμου στους δύο ορόφους της γκαλερί, συνυπάρχουν βιτρίνες γεμάτες κεραμικές φιγούρες με ζωγραφικά τελάρα και μεγάλης κλίμακας γλυπτά, τα οποία αναπαριστούν μορφές ζώων και άλλα πρωταρχικά στοιχεία της φύσης.

Η φύση και ο άνθρωπος, του Χρήστου Δεληδήμου, στην γκαλερί Ιλεάνα Τούντα [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ο ενδελεχής σχεδιασμός κάθε λεπτομέρειας της εγκατάστασης, καθώς και η διαρκής επιθυμία του εικαστικού να εξελίσσει και να εμπλουτίζει την τεχνική του, οδήγησαν σε μία άρτια εικαστική εγκατάσταση, η οποία δημιουργεί έντονα την αίσθηση ενός μυθολογικού μεταφυσικού κόσμου, στον οποίο ο άνθρωπος συνυπάρχει με την φύση σε μία σχέση άρρηκτα δεμένη, αλλά συνάμα και απειλητική.

Η φύση και ο άνθρωπος, του Χρήστου Δεληδήμου, στην γκαλερί Ιλεάνα Τούντα [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Μέσα από τη διερεύνηση αυτής της σχέσης με έργα που θυμίζουν αντικείμενα λατρείας και μορφές της φύσης, ο Χρήστος Δεληδήμος τολμά να θίξει αρχέγονους προβληματισμούς του ανθρώπου για τη ζωή, αλλά και για τον ρόλο της τέχνης σε αυτήν. Τα έργα-τοτέμ που δημιουργεί δεν προκαλούν μόνο έκσταση και σαγήνη, αλλά και τρόμο, ο οποίος πηγάζει πάντα από την επίγνωση της αναπόφευκτης θνητότητας του ανθρώπου. Σαν θεραπεία για τον φόβο του θανάτου, ο Δεληδήμος προτείνει την τέχνη. Την τέχνη, ως μία ζωώδη έκφραση μιας αδυνατότητας, η οποία έγκειται στο γεγονός ότι όσα δεν γνωρίζουμε τα επινοούμε με τη φαντασία μας.

Η φύση και ο άνθρωπος, του Χρήστου Δεληδήμου, στην γκαλερί Ιλεάνα Τούντα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η έκθεση
«Something Nests Inside You, Something Will Not Be The Same», Χρήστος Δεληδήμος
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα: Αρματολών και Κλεφτών 48, Αθήνα, τηλ: 210 6439466
Διαρκεί: ως 30/12

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εικαστικά φύση απειλή Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ