Ο Δημήτρης Λιγνάδης στον ρόλο του Ριχάρδου Γ' [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στον ρόλο του Ριχάρδου Γ' [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάννης Χουβαρδάς επιστρέφει στο Εθνικό και σκηνοθετεί το υπέροχο έργο του Ουίλιαμ Σέξπηρ με πολύ ενδιαφέρον καστ. Μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε.

Ένας βίαιος, αποτρόπαιος, με εντονο ανατομικό πρόβλημα ηγέτης, σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.
Παρακολουθούμε έναν άντρα με ακόρεστη δίψα για εξουσία και τον ίλιγγο που την ακολουθεί να πέφτει αναπόφευκτα μέσα σε έναν κόσμο ο οποίος ζει και αναπαράγεται από τη βία και τη σκληρότητα.
Ο Γιάννης Χουβαρδάς πατάει πάνω στη μετάφραση του Νίκου Χατζόπουλου και δουλεύει το έργο με εξαιρετικούς ηθοποιούς.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στον ρόλο του Ριχάρδου Γ' [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στον ρόλο του Ριχάρδου ο Δημήτρης Λιγνάδης. Παίζουν: Νίκος Ψαρράς, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μάνος Βακούσης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Ελισάβετ) και Θέμιδα Μπαζάκα (Μαργαρίτα). Μαζί τους οι Άγγελος Παπαδημητρίου, Άλκηστις Πουλοπούλου, Κρις Ραντάνοφ, Σοφία Σεϊρλή, Γιάννης Τσορτέκης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στον ρόλο του Ριχάρδου Γ' [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Το στυλ της παράστασης έχει στοιχεία ποπ, κάτι από τη δεκαετία του 1970 και επίσης θυμίζει λίγο βικτωριανή εποχή. Τα σκηνικά επιμελήθηκε η Εύα Μανιδάκη και τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στον ρόλο του Ριχάρδου Γ' [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Για την ιστορία, αυτή είναι η τρίτη φορά που ανεβαίνει «Ριχάρδος Γ'» στη σκηνή του Εθνικού. Η πρώτη ήταν το 1939 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη με τον Aλέξη Μινωτή στον κεντρικλό ρόλο. Η δεύτερη ήταν το 1960 σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή με τον ίδιο να ερμηνεύει πάλι τον Ριχάρδο Γ'.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στον ρόλο του Ριχάρδου Γ' [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η υπόθεση: Η ειρήνη και η ευημερία φαίνεται να έχουν επιστρέψει στην Αγγλία, μετά από έναν μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο. Εγγυητής αυτής της ευημερίας είναι ο βασιλιάς Εδουάρδος, της δυναστείας των Γιορκ. Όμως, ο μικρότερος αδελφός του Βασιλιά, ο Ριχάρδος, αν και πολύ πίσω στη σειρά διαδοχής του στέμματος, επιθυμεί την εξουσία. Χωρίς αναστολές και με μια εκμαυλιστική γοητεία, χρησιμοποιεί τη βία, τη διπλωματία, την πειθώ, τη σαγήνη και ενεργοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει, για να υπερπηδήσει όσα εμπόδια του κλείνουν τον δρόμο προς την κορυφή.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στον ρόλο του Ριχάρδου Γ' [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ο Δημήτρης Λιγνάδης στον ρόλο του Ριχάρδου Γ' [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Η παράσταση
«Ριχάρδος Γ΄» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου: Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210 5288170-171
Πρεμιέρα: 12/12
Παραστάσεις: Τετάρτη-Κυριακή (20:30)
Τιμή εισιτηρίου: από 10 έως 20 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέατρο σεξπηρ Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ