Τα λαϊκά δικαστήρια του ISIS για τους ομοφυλόφιλους - Μάρτυρας εκτέλεσης περιγράφει και προκαλεί φρίκη [εικόνες]

Η αγριότητα, όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, περισσεύει και στα υποτυπώδη δικαστήρια που στήνουν οι τζιχαντιστές για να δικάσουν όσους παραβαίνουν τη Σαρία: Μιχούς, ομοφυλόφιλους...

Εχοντας τα κεφάλια τους καλυμμένα, οι υποτυπώδεις δικαστές του Ισλαμικού Κράτους αποφασίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα θανατώσουν τους παραβάτες της Σαρίας, κατά μεσής του δρόμου. Αν και για τους ομοφυλόφιλους η ποινή είναι ίδια: Τους πετούν από τις ταράτσες ψηλών κτιρίων.

Το υποτυπώδες δικαστήριο, από το οποίο μεταφέρει εικόνες αλλά και όλα όσα έγιναν στο Associated Press ένας αυτόπτης μάρτυρας, είχε στηθεί στην Παλμύρα τον περασμένο Ιούλιο.

Στρατιώτες του ISIS καλούν από τα μεγάφωνα τον κόσμο να συγκεντρωθεί. Στη συνέχεια ένα μαύρο βαν φέρνει τους δύο άνδρες που θα δικαστούν. Ή για τους οποίους, μάλλον, έχει ήδη ληφθεί η απόφαση.

Οι δύο άνδρες οι οποίες στέκονται μπροστά τους θα οδηγηθούν στο θάνατο επειδή είναι... ομοφυλόφιλοι. Οι δικαστές τζιχαντιστές τους ανακοινώνουν την ποινή: Θα τους πετάξουν από την ταράτσα του κοντινού ξενοδοχείου Wael.

«Είσαι ικανοποιημένος από την ποινή», ρωτά ο τζιχαντιστής τον έναν από τους δυο καταδικασθέντες συμπληρώνοντας ότι «ο θάνατος θα καθαρίσει τις αμαρτίες σου».

«Θα προτιμούσα να με πυροβολήσετε στο κεφάλι», απαντά ο 32χρονος Χαουά Μαλά. Η ίδια ερώτηση επαναλαμβάνεται και προς τον δεύτερο καταδικασθέντα. Ο 21χρονος Μοχάμεντ Σαλαμέχ παρακαλά να τον απαλλάξουν υποσχόμενος ότι δεν θα κάνει ποτέ ξανά σεξ με άνδρα.

«Πάρτε τους και πετάξτε τους από την ταράτσα», διατάζει ο δικαστής. Αμέσως μασκοφόροι φανατισμένοι τζιχαντιστές δένουν τα χέρια των ανδρών πίσω από την πλάτη τους, τους κλείνουν τα μάτια και τους οδηγούν στην οροφή του τετραώροφου ξενοδοχείου.

Ο πρώτος που θα πετάξουν από την ταράτσα είναι ο Μαλά. Τον έχουν δέσει από μια καρέκλα για να μην μπορεί να αντισταθεί. Τον πετούν από την ταράτσα. Προσγειώνεται στο έδαφος με την πλάτη. Εξακολουθεί να κινείται. Ενας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους του ρίχνει τη χαριστική βολή. Τον πυροβολεί στο κεφάλι.

Ακολουθεί ο Σαλαμέχ. Τον πετούν από την ταράτσα, προσγειώνεται με το κεφάλι και σκοτώνεται αμέσως. Παρόλα αυτά οι τζιχαντιστές τον λιθοβολούν. Οι σοροί των δύο μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία όπου και έμεναν επί δυο ημέρες με μια ταμπέλα κρεμασμένη πάνω τους που έγραφε το... έγκλημα που έκαναν.

Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει από παρόμοιες εκτελέσεις θανατικών καταδίκων δείχνουν μασκοφόρους του ISIS να πετούν από τις ταράτσες ψηλών κτιρίων τους καταδικασθέντες για ομοφυλοφιλία. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Οργανώσεις υπολογίζουν ότι τουλάχιστον 36 άνδρες σε Συρία και Ιράκ έχουν θανατωθεί από το ISIS ως ύποπτοι για ομοφυλοφιλία.

Πάντως, πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως μια από τις μεγαλύτερες αμαρτίας και δεν είναι τυχαίο ότι άτομα που σοκάρονται με τις υπόλοιπες φρικαλεότητες του ISIS θεωρούν ότι η θανάτωση των γκέι είναι δίκαιη. Σύροι αντάρτες έχουν εκτελέσει επίσης ομοφυλόφιλους.

Ενας 26χρονος γκέι μιλώντας στο AP, περιγράφοντας τον τρόπο που του προκαλούσαν οι πιθανές συνέπειες της προσωπικής αυτής επιλογής του, εξομολογήθηκε ότι ακόμη και δυο χρόνια αφότου κατάφερε να διαφύγει στην Τουρκία, ξυπνούσε από τους εφιάλτες ότι έπεφτε στα χέρια του ISIS.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ένας φίλος του που ριζοσπαστικοποιήθηκε ήταν αυτός που τον κάρφωσε στο Ισλαμικό Κράτος το 2013, όταν ακόμη δεν είχε επεκταθεί, δεν κατείχε εδάφη και δεν είχε ιδρύσει "κράτος", αλλά προσπαθούσε να εντάξει στους κόλπους του νέους μαχητές.

Το δωμάτιο του 26χρονου στην Τουρκία είναι διακοσμημένο με μια σημαία της συριακής αντιπολίτευσης και ένα πανό με ένα ουράνιο τόξο. Οι γονείς του παραμένουν στo Xαλέπι της Συρίας, αρνούνται να μιλήσουν για εκείνον λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. «Αυτό που ραγίζει τη καρδιά μου είναι το γεγονός ότι δεν μπορώ να βοηθήσω», λέει ο ίδιος αναφερόμενος στα όσα φρικαλέα κάνουν οι τζιχαντιστές στους ομοφυλόφιλους.

Ενας άλλος ομοφυλόφιλος από τη Συρία, ο 28χρονος Σούμπι Ναχάς, ο οποίος τώρα ζει στο Σαν Φρανσίσκο, δηλώνει ότι έφυγε από την πατρίδα του φοβούμενος τον ίδιο του τον πατέρα ο οποίος έχει ενταχθεί στο παρακλάδι της Αλ Κάιντα, Νούσρα Φροντ, μια οργάνωση η οποία επίσης έχει στο στόχαστρό της τους ομοφυλόφιλους.

Οταν ο πατέρας του το 2013 έμαθε ότι είναι γκέι, τον αποκάλεσε ντροπή της οικογένειας και τον χτύπησε.
Πρώτος σταθμός του μετά τη Συρία ήταν η Τουρκία, ωστόσο και εκεί συνέχισε να δέχεται απειλές από έναν συμμαθητή του που είχε ενταχθεί στο ISIS και φυσικά τον έβαλε στο στόχαστρο.

«Παραβιάζουν τους νόμους του θεού, κάνουν κάτι που απαγορεύει το Ισλάμ, συνεπώς η τιμωρία τους δεν είναι νόμιμη», τονίζει ο Χάτζι Μοχάμαντ, κάτοικος της Μοσούλης την οποία ελέγχει το ISIS. Οι τζιχαντιστές σε αυτή την πόλη του Ιράκ έχουν σκοτώσει 10 άτομα, υποψιαζόμενοι ότι είναι γκέι.

Χρησιμοποιώντας την ακραία μέθοδο του να τους πετάνε από τις ταράτσες ψηλών κτιρίων, οι τζιχαντιστές θέλουν να επιδείξουν μια «ιδεολογική καθαρότητα» για την οποία η ομάδα τους θα μπορεί να υπερηφανεύεται ακόμη και προς τις άλλες ακραίες οργανώσεις.

Η τιμωρία αυτή προστατεύει τους Μουσουλμάνους από το να πορεύονται στην ίδια αμαρτωλή πορεία που έχει επιλέξει να βαδίζει η Δύση», τονίζεται στο περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους Dabiq.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ