«Πυρ ομαδόν» από τα επιμελητήρια κατά της κυβέρνησης για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί

Σε κλείσιμο θα οδηγήσει μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων ενός από τους πλέον παραγωγικούς και παραδοσιακούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, το μέτρο της επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί εκτιμούν εκπρόσωποι των επιμελητηρίων και ζητούν την άμεση απόσυρσή του.

Με επιστολή τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τόσο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Κ. Μίχαλος, όσο και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας κ. Γ. Καββαθάς χαρακτηρίζουν το μέτρο καθαρά εισπρακτικό και σημειώνουν ότι κανένα κράτος – μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης που είναι χώρα παραγωγής οίνου, δεν έχει επιβάλει Ε.Φ.Κ. στο κρασί.

Στην χώρα μας η μεγάλη πλειοψηφία των οινοποιητικών επιχειρήσεων είναι μικρές, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, καθώς πρόκειται για καθετοποιημένες μονάδες που έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις. Υπολογίζονται σε πάνω από 700 και απασχολούν περίπου 20.000 εργαζόμενους ενώ συνεργάζονται και με περίπου 200.000 αμπελουργούς.

Και καταλήγουν ότι είναι προφανές ότι με την διάταξη αυτή, εκτός από την ανάπτυξη της παραοικονομίας που αναμένεται, δημιουργούνται και συνθήκες ολιγοπώλησης της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιμελητήρια ΕΦΚ κρασί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ