Βενιζέλος: «Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν θα στηριχθεί η συμφωνία» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν θα στηριχθεί η συμφωνία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε έντονο ύφος κινήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στις δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι με τη συμφωνία απαλλάσσεται το έθνος από το χρέος, ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ελληνικό κόμμα που να μην θέλει να προσυπογράψει αυτή τη συμφωνία.

«Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα υπάρξει κάποιος που δεν θα θελήσει να στηρίξει αυτή τη συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε λέγοντας: «Αδυνάτω να πιστέψω πως υπάρχει έστω και ένα πολιτικό κόμμα στη Βουλή, έστω κι ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης που δεν θέλει κι αυτός να βάλει την υπογραφή του στην απαλλαγή του έθνους μας από ένα σημαντικό μέρος του ιστορικού βάρους του δημοσίου χρέους.»

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στα κόμματα της Αντιπολίτευσης επεσημαίνοντας ότι «κάποιοι που βιάστηκαν να τοποθετηθούν αρνητικά στις όποιες αποφάσεις της σημερινής Συνόδου, χωρίς να έχουν την στοιχειώδη υπομονή να περιμένουν να δουν ποιές θα είναι οι αποφάσεις αυτές, όσοι έσπευσαν να τοποθετηθούν αρνητικά την ώρα που εμείς ζητούσαμε συναίνεση και στήριξη για να είναι ισχυρότερη η διαπραγματευτική θέση της χώρας, νομίζω ότι σήμερα θα έχουν μετανοιώσει.»

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η κυβέρνηση επιμένει στη εθνική συναίνεση λέγοντας: «Αλλά, επειδή η στιγμή είναι σημαντική και επειδή πρέπει να μας διακρίνει πάντα μια μεγάλη πολιτική και εθνική γενναιοδωρία, η θέση μας είναι πάντα μια θέση ενότητας και συναίνεσης γιατί πρέπει να πορευτούμε ως τόπος και να ανορθώσουμε την πατρίδα μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ