Νέο ισοδύναμο για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση -Φόρος 30 λεπτά σε κάθε μπουκάλι κρασιού - iefimerida.gr

Νέο ισοδύναμο για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση -Φόρος 30 λεπτά σε κάθε μπουκάλι κρασιού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εξετάζεται η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης 0,30 σεντς ανά μπουκάλι οίνου.

Σύμφωνα με την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης , ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιβολή φόρου της τάξης των 30-40 λεπτών ανά φιάλη.

Ο υπουργός οικονομικών έκανε σαφές πως το βασικό ισοδύναμο για την αναστολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι η επιβολή τέλους στα τυχερά παιχνίδια, αλλά δεδομένου ότι υπάρχει έλλειμμα 100 εκατ. ευρώ, δεν αποκλείεται να επιβληθεί φόρος στο κρασί. Εξετάζουμε πολλές εναλλακτικές και η μια από αυτές είναι ένας ειδικός φόρος κατανάλωσης οίνου, ύψους 30-40 λεπτών ανά φιάλη», αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσακαλώτος κρασί ισοδύναμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ